Lámpagyár

ahol a fény születik

Ezért a versért venné vissza a dunaújvárosi Fidesz a Quimby kitüntetését

2017. december 11. 11:47 - Lámpagyár

Akit a Párt kitüntet, az kritika helyett inkább éltesse a Pártot.

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere arról beszélt a november helyi közgyűlésen, hogy a Quimby méltatlanná vált a város kitüntetésére. A Fidesz polgármesterének az a vers nem tetszett, amit Kiss Tibi egyébként egy színházi előadáshoz írt és Veiszer Alinda műsorában osztott meg a nagyérdeművel.

Íme az egyébként félreérthetetlen szöveg:

"Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.

Másfél millió káposztafej, 
Hibbant elméjű hatalmasok, 
Mocsár e táj és a Varangykirály 
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba 
Ugyanúgy, mint a népetek 
Én pióca leszek a pusztulásban, 
És szívom majd a véretek.”

vk_4.jpg

A polgármester azt is elmondta, hogy azért nem veszik csak vissza a díjat az egyébként Dunaújvárosból indult zenekartól, mert olyat

“nem illik”

Furcsa magyarázat ez Orbán egyik beosztottjától, hiszen elvileg egy európai országot gumicsizmás suttyópolitikával és félelemkampánnyal tönkretenni és szétlopni sem illik, a Fideszt ez mégsem szokta zavarni. Ahogy az sem zavarja őket, hogy már az 50-es éveket idézik meg, amikor művészek velük kritikus munkáival foglalkoznak és kitüntetések visszavételéről fantáziálnak - mint Sztálin, aki mellől egyre több embert kellett leretusálni a fotókról. 

Lehet, hogy minden díjat inkább Bayer Zsoltnak kellett volna adni a lovagkereszt mellé, az ő nyelve mindig is megbízhatóan tette a dolgát.

Még szerencse, hogy Kiss Tibi és a Quimby nem olyanok, mint Mészáros Lőrinc és a NER: ők értenek ahhoz, amit csinálnak és tőluk pontosan odadughatja a Fidesz a kitüntetéseit, ahova akarja, a zenekar akkor is mázsaszámra fogja eladni a lemezeket. Talán azt is megérjük, hogy egyszer a megzenésített Varangykirály is felkerül egy korongra, ideje volna.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1113471721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása