Lámpagyár

ahol a fény születik

Karácsony Gergely maga sem tudja, hogy mit akar

2018. január 03. 19:05 - Lámpagyár

Vagy őt is beavatták az MSZP nagyöregjei az össze-vissza beszélés ősi rejtelmeibe.

Két hete Karácsony Gergely és Molnár Gyula bejelentették, hogy Karácsony Gergely közös miniszterelnökjelölt-lesz  az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lesz  az MSZP listavezetője lesz, szóval bejelentettek valamit, aminek köze van az ellenzéki összefogáshoz, és amiben Karácsony Gergelynek központi szerepe lesz. Arról, hogy tulajdonképpen milyen viszonyban van Karácsony Gergelynek az MSZP-vel, gyakorlatilag ma sem tudunk többet, ezt próbáltuk meg most kideríteni.

image_aspx-7.jpeg

Érdemes felidézni, hogy a 444.hu a Molnár-Karácsony bejelentés előtt még arról írt, hogy megegyezett a DK és az MSZP, miszerint Karácsony Gergely közös miniszterelnökjelöltjük lesz azzal a feltétellel, hogy nem szerepel egyik párt listáján sem. Másnap jött az első kanyar. Nagyon nem így lett, az MSZP-DK megegyezésről szóló sajtótájékoztatón elő sem került Karácsony neve, miközben Gyurcsány annyit azért elejtett, hogy nem lesz közös miniszterelnök-jelölt, aki szerepel valamelyik párt listáján. Ebből könnyű volt kitalálni, hogy

Karácsony “pártok fölött álló közös miniszterelnökjelölt” Gergelynek fontosabb volt, hogy az MSZP listáján legyen, minthogy közös miniszterelnökjelölt legyen belőle.

Miközben egy friss azonnali.hu-s videóban éppen ő kesereg azon, hogy “a pártok csak egymással foglalkoznak, bejutó helyeket osztogatnak” - ez ám a gondosan elrejtett önkritika. Láttunk már ilyet, Karácsonytól meg aztán végképp, de ez még tényleg semmi. Az azonnali.hu-s videó több olyan Karácsony-mondatot is tartalmaz, amitől a cinizmust az anyatejjel magukba szívó fidelitasosok is dobnának egy hátast. Például:

„Ahhoz, hogy valaki az én személyes népszerűségemen keresztül próbál bemászni a parlamentbe – legyen ez akár a saját pártom, akár az Együtt –, ahhoz én nem tartom a hátamat.”

- mondta el egy, a közvéleménykutatók által kimutathatatlan társadalmi támogatottsággal rendelkező (vagyis szavazókkal nem rendelkező) párt elnökeként. Ebből talán még Semjén Zsolt is bátorságot meríthet, hogy bezsarolja Orbánt, nehogy már a KDNP hátán akarjon a Fidesz parlamentbe mászni. De nincs vége, sőt, itt jöttek csak az igazi ellentmondások. Karácsony előbb azt mondja, hogy

„Semmiképpen nem az MSZP színeiben indulok, hanem egy ellenzéki együttműködés színeit szeretném képviselni a választók előtt.”

Majd azt, hogy:

„Fontos lépés, hogy egy hajdanvolt nagy és erős párt, amely több kormányt és több miniszterelnököt is adott ennek az országnak, képes elfogadni egy nálánál kisebb párt vezetőjét első számú vezetőként.”

Karácsony tehát úgy akar az MSZP “első számú vezetője” lenni, hogy “nem az MSZP színeiben indul”. Jaj. Ebből nagyon úgy tűnik, hogy maga Karácsony sem tudja, hogy mit akar, vagy csak az MSZP nagyöregjei avatták be az össze-vissza beszélés ősi rejtelmeibe.

Az mindenesetre biztos, hogy Karácsony Gergely nem Orbánt leváltani képes tökös hadvezérként, hanem bizonytalanságot árasztó sikamlós selyemfiúként kezdte meg a 2018-as évet.

Ennél rosszabb dolog pedig nem igazán történhet az Orbán leváltását akaró ellenzéki szavazókkal

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7913547515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása