Lámpagyár

ahol a fény születik

Ungár Péter: Gyurcsány=Fidesz - Határon túli szavazatokról álmodik az LMP

2018. április 02. 13:10 - Lámpagyár

Az összefogást élből elutasító párt most épp 15 millió magyart akar képviselni, ha már a kormányváltást akaró hatot nem sikerült.

Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának nem volt jobb dolga húsvét vasárnap, egy héttel a választások előtt, mint egy ellenzéki pártot támadni. Ungárnak a Demokratikus Koalíció videójával volt baja, azzal, amelyben a párt kolozsváriakat mutat be, akik elmondják, hogy igen, elmennek szavazni, és igen a Fideszre. Az LMP-s politikus felvezetésként kicsit beszélt a kormány legújabb migránsozós plakátjáról, 

majd egyenlőségjelet tett a Fidesz gyűlöletkeltése és a DK kolozsvári videója között.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol a kettős állampolgárok szavazati jogáról; arról, hogy igazságos-e úgy beleszólni valamibe, hogy annak nem viseljük a következményeit, mások viszont viselik helyettünk is, egy másik dolog, egy érdekes politikai kérdés. MIndenki maga eldöntheti, hogy egyetért-e Gyurcsányékkal vagy sem. De gyűlöletkeltésnek nevezni egy olyan videót, amelyben emberek elmondják, hogy elmennek és a Fideszre fognak szavazni - megjegyzem, kitakart arccal, így nem megsértve a személyiségi jogokat - nem csak jelentős aránytévesztés, hanem tisztességtelenség is. Pláne ahhoz hasonlítani, hogy majd "többmilliárdan idejönnek, elveszik a munkát, megerőszakolják az asszonyainkat, betegségeket terjesztenek és terrorcselekményeket követnek el" - hát, minimum megmosolyogtató lenne, ha Ungár nem mondaná totál komolyan.

Ezzel az LMP is hozzájárult az orbáni tabu fenntartásához, hogy aki nem ért egyet a határon túliak szavazati jogával, az csak gyűlöletkeltő hazaáruló lehet.

És persze, lehet azt mondani, hogy ez a jelenség nemtetszést kelt a Magyarországon élők körében, éket ver a határon innen és túl élő magyarok között, de akkor nem a videó készítőjét kellene megfeszíteni, aki csak bemutatja ezt, hanem azt kellene kérdőre vonni, aki ezt a helyzetet létrehozta: Orbán Viktort és kormányát. Ilyet persze nem tesz az LMP.mno_d_1125_focuspoint_926x504.jpgHa ez önmagában nem lett volna elég, Ungár még azt is elmondta, hogy az LMP 15 millió magyar kormányzásában szeretne részt venni, Szél Bernadett pedig 15 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni. Ezt benyögni azok után, hogy a kormányváltást akaró 6 milliót sem sikerült képviselni az ellenzéki összefogás felrúgásával, minimum Csepreghy Nándor-díjas cinizmusnak számít.

Ungár Péter sajtótájékoztatójából egy dolog világosan látszik: az LMP már a bőrén érzi a kiesést, ezért kapkod most határon túli szavazók után.

Lehet, hogy nem 15milliómagyarozni kellett volna, hanem mindent megtenni az itt élő 6 millió ellenzékiért: visszalépni a körzetekben és megegyezni a demokratikus ellenzékkel, ahogy az MSZP, a DK vagy az Együtt tette. Akkor most nem kéne határon túli szavazatokért futkározni a nagy kétségbeesésben.

(Arról, hogy az LMP hogyan adta fel egykori politikáját a határon túliak szavazati jogát illetően és simult ebben is a Fideszhez az évek alatt, mindent elmond ez a 2010-es cikk)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3013800100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása