Lámpagyár

ahol a fény születik

Helyet cserélhet az LMP és a Momentum? - Fekete-Győr András képes volt arra, amire Szél Bernadett nem

2018. április 03. 11:13 - Lámpagyár

Nagyon úgy tűnik, hogy a párbeszédre és összefogásra képtelen LMP-t már semmi nem menti meg attól, hogy most vasárnap kiessen a parlamentből. Az LMP szavazóinak minden kutatás szerint elegük van abból, hogy az összefogást a kezdetektől elutasító, majd a Jobbikkal való nem együttműködés mögé bújó pártjuk Hódmezővásárhely után sem volt képes érdemi visszalépésekre. De mi lesz az LMP-szavazókkal, akik se balra, se jobbra nem akarnak szavazni?

Könnyen lehet, hogy a Momentum mögött kötnek ki az LMP-sek, a parlamentben pedig a Momentum veszi át az LMP helyét.

fgyaszb.jpgHogy miért mondjuk ezt? Fekete-Győr András a napokban megmutatta, hogy miként kell viselkednie egy felelős pártvezetőnek, aki nem csak pávatáncol, hanem tesz is a kormányváltásért. Hiába voltak fej-fej mellett a Belvárosban V. Naszály Mártával, Fekete-Győr fogta magát és visszalépett az MSZP-Párbeszéd jelöltje javára. Így az a helyzet állt elő, hogy már csak V. Naszály Márta, a legesélyesebb ellenzéki jelölt állNA a KDNP-s Hollik Istvánnal szemben, de nem, mert ott van még az LMP-s Csárdi Antal. Győzelemre teljesen esélytelen, de annyi szavazót pont el tud vinni az esélyes ellenzéki jelölttől, hogy a Fidesz-KDNP húzza be a Belvárost is. Mit mond erre Szél Bernadett?

“Nem szeretném, hogy a Belvárosban visszalépjen Csárdi Antal”

Szél Bernadett szerint “nem jó, hogy az egyezkedésről szól a kampány utolsó hete”, ők ezért már korábban meg akartak állapodni. A Belvárosban ettől függetlenül a saját jelöltjüket tartják a legesélyesebbnek. Ezt sikerült mondania. Lefordítom: Nem érdekel, hogy nyer-e a Fidesz, akkor sem lépünk vissza. Jöhettek bármilyen kutatással, mi az utolsó napig azt fogjuk hazudni, hogy a mi jelöltünk a legesélyesebb. Mondjatok le a kormányváltásról, ha a mi 5%-unknak az az ára, hogy maradjon Orbán, akkor bizony maradni fog. Ez ma az LMP politikája, akármilyen bullshittel is akarják lenyomni a torkokon. És ezért is fog kiesni.

Fekete-Győrék önzetlen gesztusainak köszönhetően most jó esély van arra, hogy a Momentum egy nagy hajrával hirtelen az LMP-sek még langyos helyein találja magát a parlamenti patkóban.

Aztán, hogy megérdemlik, majd kiderül. Ami biztos, hogy az LMP nem érdemli meg, hogy még 4 évet a parlamentben töltsön.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9013802198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása