Lámpagyár

ahol a fény születik

Vendégposzt: “Karácsony a legszimpatikusabb, de mégsem rá fogok szavazni”

2018. április 05. 13:44 - Lámpagyár

Az alábbiakban egy lelkes olvasónk írását tesszük közzé.

“Most komolyan. Mégis mi az, ami miatt egy baloldalinak ne Karácsony Gergely lenne a legszimpatikusabb az egész ellenzéki mezőnyből? Fiatal: új arc, nem egy régen lejáratódott bútordarab. Tisztességes: soha semmilyen korrupciós üggyel nem tudták még csak megvádolni sem. Ellenzéki: lehet, hogy sok pártot járt meg, de vitathatatlanul mindig Orbán és a Fidesz ellen küzdött, még zuglói polgármesterként is. Pár napja én még komolyan azt gondoltam, hogy nincs olyan dolog, ami eltántoríthatna attól, hogy Karácsony Gergelyre, azaz az MSZP-Párbeszéd listájára szavazzak.

Aztán szembejött egy videó a Facebookon. Karácsony Gergellyel, amint Kolozsváron kampányol, hitet téve a határon túli kettős állampolgárok szavazati joga mellett.

Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. Miközben egyre többször halljuk, hogy a határon túliak kétszer annyian fognak szavazni, mint 2014-ben - nélkülük nem lett volna kétharmad akkor sem - a baloldal leghitelesebb jelöltje épp a határon túlaiknak szépelkedik pár szavazatért. Azoknál kampányol, akik 4 éve kétharmadot adtak Orbánnak a fejünk felett és egyetlen pillanatig nem zavarta őket, hogy egy nagy hazaárulást és országkifosztást támogatnak, hiszen nem az ő kórházaikból és iskoláikból hiányzott az ellopott pénz.

Sajnálom Gergő, de ezek után én nem tudok Rád szavazni, hiába Te vagy a legszimpatikusabb.

Az igazság kimondását vagy nemkimondását számomra nem írhatja felül, hogy ki szimpatikus, ki új, és ki az, aki még nem tudott egy rakás hibát elkövetni. Szomorúan látom, hogy még mindig a kib....tt Gyurcsány az egyetlen, aki a határon túliak szavazati jogának ügyében tiszta beszédet folytat és ezért azt is vállalja, hogy lehazaárulózzák és legyűlöletkeltőzzék - sokszor még a független médiában is.

Sajnos arra jutottam, hogy ezt a hazaáruló narancsbandát nem a bizalomgerjesztő mosolyok fogják elszámoltatni.

Hanem azok, akik minden körülmények között kimondják az igazat és nem félnek besározni a kezüket az igazságért. Még akkor is, ha sokszor kívántam őket a pokolba és igen sokszor mondtam azt, hogy ugyan, vonulj már vissza. Nekem most is Karácsony Gergely a legszimpatikusabb, ez nem kérdés. De Gyurcsányra és a DK-ra fogok szavazni. Mert igaza van. Azok döntsenek az országról, akik benne élnek. Pont.”

(Kiemelések: a szerk.)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7013811940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása