Lámpagyár

ahol a fény születik

Márki-Zay Péter 5 legnagyobb ellentmondása

2018. április 24. 13:09 - Lámpagyár

Nem a Fidesz, hanem az ellenzék ellen hirdetett háborút

A Fidesz kétharmada után utcára vonuló tömeg előtt Márki-Zay Péter vált az új messiássá, ő szólalt fel a legutóbbi tüntetésen. A hódmezővásárhelyi polgármester érdekes módját választotta annak, hogy megköszönje a javára visszalépő ellenzéki pártoknak a márciusi győzelmét: a kétharmad után nem Orbán, hanem az ellenzék leváltásáról beszél, azt is csepegtetve, hogy egy új mozgalom van készülőben.

Végre megmenekültünk! Amire nem volt képes a teljes ellenzék, majd képes lesz Tétényi Éva, Horváth András, Pukli István, Sándor Mária, Kész Zoltán, Márki-Zay Péter!

marki-zay-peter-2018_04_21.jpg

Merthogy megint ott tartunk, ahol eddig: ha az illiberális demokráciánkban nem lehet leváltani a kormányt - milyen fura, az összes ilyen rendszerben tök béna az ellenzék - akkor nincs más teendő, csak le kell váltani az ellenzéket és minden gondunk varázsütésre megoldódik. És innen el is érkeztünk oda, hogy aki ellenzék-ellenességgel akar a legnagyobb ellenzékivé válni, az pusztító ellentmondáscunamit hagy maga után. Lássuk az 5 legordítóbbat:

1. Az ellenzék fogjon össze, de amúgy tűnjön el, mert új ellenzékre van szükség

De akkor miért fogjon össze? Hogy eltűnjön? Vagy ha összefog, akkor az már az “új ellenzék” lesz? Esetleg váljon “új ellenzékké” és utána tűnjön el? Wtf?

2. Öleljünk meg egy fideszest, de az ellenzéki pártok menjenek a p*csába

Végülis nem is kellett volna visszalépnie a teljes ellenzéknek Hódmezővásárhelyen Márki-Zay javára, ha a Fidesz visszalépett volna. Ez vitathatatlan tény.

3. Gyurcsány túl megosztó, de a Jobbik jöhet

Gyöngyösi Márton és Toroczkai László tuti felsírtak örömükben, hogy a zsidók listázása kevésbé megosztó, mint a habonyi karaktergyilkos gépezet első áldozata, merthogy “elkúrta”, meg “együtttettéktönkre”. A baloldaliak, a zsidók, meg a 300 ezer DK-s ellenzéki szavazó meg kit érdekel.

4. Az ellenzéki pártok összefogására van szükség, de amúgy alakul a saját mozgalom

De jó, egy újabb ellenzéki párt lesz, csak most Márki-Zayos védjeggyel? Eddig úgyis túl kevés párt volt az ellenzéki oldalon, ez okozhatta az összefogás-gondokat. Szinte érezni a sütőbe rakott “saját pecsenye” illatát.

5. Rendszerváltásra van szükség, de igazából csak egy olyan Fidesz kell, amelyik nem lop

Most akkor rendszerváltás vagy lopás nélküli Fidesz? Az oroszbarátság, a jogállam lebontása, az agymosó propaganda, a gyűlöletkampány és az “asszonynak a konyhában a helye” világkép maradhat, csak azzal a csúnya lopással van a baj? Biztos, hogy erre szavazott két és fél millió ember?

Itt tartunk most. Mondom mi lesz:

MZP még felszólal pár tüntetésen - közben majdnem teljesen elhal a hangulat - az egyik utolsón pedig majd bejelenti, hogy saját mozgalmat indít, amelyben nem akar ellenzéki pártokat látni, az ellenzéki pártok szavazóit persze várja az összefogás jegyében.

Aztán az övé is egy lesz a sok ellenzéki párt közül, amely majd szintén beszállhat a nagysikerű ki kinek lépjen vissza nevű játékba. Persze ne így legyen, csak sajnos láttuk már ezt az “ellenzékibb leszek az ellenzéknél” című szappanopera korábbi részeiben.

(A posztban szereplő 5 állítás Márky-Zaj Pétertől származik, innen, innen és innen.)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr113867468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása