Lámpagyár

ahol a fény születik

Összefogás? Ugyan. Gyurcsányozással kezdi MSZP-elnökségét Tóth Bertalan

2018. június 19. 13:01 - Lámpagyár

A friss MSZP-elnök már az első interjújában nekiment a DK-nak

Alig tűnt el a hírfolyamból, hogy Tóth Bertalan lett az MSZP új elnöke, a minden idők legszűkebb többségével megválasztott MSZP-elnök már meg is találta a választási eredmény felelősét. Tóth a Népszavának adott interjúban úgy fogalmazott, hogy

“a DK jelöltjei rendkívül gyengén teljesítettek, magyarán gyenge volt a beágyazottságuk”

Arról nem beszélt, hogy az éppen vele interjút készítő Népszavának a kampányra időzített különkiadása miért népszerűsített DK-s jelöltekre ráinduló kamujelölteket, de ezt valószínűleg nem is nézte volna jó szemmel a Népszava-tulajdonos Puch László, Tóth legfőbb támogatója. Ez persze már nem fontos. Az igazán fontos egy pártelnök legelső interjújában az, hogy milyen irány várható a politikájától. Aki azt gondolta, hogy a választási vereségből Tóth arra a következtetésre jutott, hogy az EP-választásra már egy komolyabb fokozatba kapcsolt összefogásra van szükség a baloldalon, az nagyot tévedett. Tóth szerint

“olyan előnytelen megállapodást még egyszer nem kötnek a szocialisták Gyurcsány Ferenc pártjával, mint a 2018-as választások előtt”

16819600_e603e7e1dc001d9bb3b00cc4661bcab1_wm.jpgAz összefogás tehát a jövőben inkább a zsarolás szinonimája lesz az MSZP-nél, ahogy azt már Botka Lászlónál is láttuk “a DK jöhet, de Gyurcsány takarodjon, éljen az összefogás” címszóval. A választási vereség felelőse úgyis megvan:

az MSZP-vel és a vidéken számos helyen 8%(!) alatti eredményeket elérő MSZP-jelöltekkel hál’isten nincs semmi baj, mert Gyurcsány a hibás.

Úgy tűnik, hogy a tényekkel való szembenézés, annak az okainak a megkeresése, hogy miért az MSZP a legelutasítottabb párt ma Magyarországon (a Fideszt is számítva), most sem fog megtörténni. Pedig ideje volna, ha nem Tóth Bertalan akar lenni az utolsó MSZP-elnök a történelemben. Egyelőre inkább utóbbi felé tett most egy lépést.

Arról, hogy Tóth miért Puch László embere az MSZP-ben és hogy miért örülhet a megválasztásának Orbán Viktor, itt írtunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6414058130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása