Lámpagyár

ahol a fény születik

Hol volt a Jobbik, amikor...?

2017. december 13. 09:21 - Lámpagyár

Épp megszavazták a Fidesszel azokat a törvényeket, amik miatt mi kint tüntettünk az esőben.

Sok, a Jobbik politikájától egyébként távol álló ember morfondírozik most azon, hogy pénteken elmenjen a párt tüntetésére, amiért a Fidesz az Állami Számvevőszéket felhasználva akarja a pártot korlátozni. Sokan azt mondják, hogy ez ezért nem is a Jobbikról, hanem a demokráciáról, a jogállamról, a fideszes önkény elutasításáról szól. Arról már a Lámpagyár is megemlékezett, hogy igen, még akkor is ki kell mondani, hogy az ÁSZ nyilvánvalóan politikai okból, utasításra büntette meg a pártot, ha egyébként tényleg fillérekért kaptak plakáthelyeket Simicskától. Foglalkozhatnánk most azzal, hogy az sem túl jogállami, ha egy párt minden más pártnál olcsóbban jut plakáthelyhez egy oligarcha jóvoltából, de ez az írás most nem erről szól. Hanem arról, hogy vannak dolgok, amiket nem kellene aranyhalként elfelejteni.

Arról, hogy hányszor álltunk az esőben a Kossuth-téren az elmúlt években azokért a dolgokért, amikről most a jobbikos politikusok beszélnek. És arról, hogy hol volt akkor a Jobbik.

Hol volt a Jobbik, amikor a magánnyugdíjpénztárak ellopása miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor az oktatás tönkretétele miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a trafikmutyi miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor az EU-ellenesség miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a CEU bezárása ellen tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor Paks2 miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a Népszabadság bezárása miatt tüntettünk?

zaszlo_1.jpg

Ezek talán nem szóltak eléggé a magántulajdon szentségéről, a jogállamiságról, az európaiságról, a sajtószabadságról, a demokráciáról? Dehogynem. Csak ők akkor hazaárulóztak minket. Gárdamellényben ellentüntettek. EU-zászlót égettek. Zsidókat akartak listázni. Cigányoztak. Buziztak. Ezeket aggatták ránk is, csupán azért, mert mi mást gondoltunk, mint ők. Mert mi akkor is komolyan gondoltuk azokat az értékeket, amikről ők most is csak beszélnek.

Akkor habzsolva mondták fel a fideszes narratívát, és hetente többször szavazták meg a Fidesszel azokat a törvényeket, amik miatt mi kint álltunk az esőben. Akkor azt diktálta a politikai érdekük, most meg az ellenkezőjét.

Ha valaki ennek ellenére is úgy dönt, hogy elmegy, hát tegye. De tudjon róla, hogy nem a demokrácia és nem is a jogállam mellett fog tüntetni. Hanem a Jobbik mellett. Akkor is, ha fel sem fogja.

 

komment

A Magyar Posta is beszállt a Soros-kampányba

2017. december 12. 14:07 - Lámpagyár

Valamivel el kell ütni az időt, ha már a levélcsomagokat sem viszik ki.

Nem maradt mára olyan állami szerv vagy cég, amely ne lenne hadra fogható a Fidesz pártérdekei szerint. Most a Magyar Posta állt ki azzal egy adatigénylésre adott válaszként, hogy

november végéig 2 141 673 db nemzeti konzultációt küldtek vissza

20130324-miniszterelnokseg-es-az-img-2012es3.jpg

Mondja ezt az a Magyar Posta, amely ugyan már a levélcsomagok kézbesítését sem végzi el a nagy karácsonyi túlterheltségre hivatkozva, de azért minden alkalommal fideszes államtitkárokhoz méltó cinizmussal áll ki azzall, hogy minden a legnagyobb rendben van, nincs itt semmi látnivaló. Ajándék és üdvözlőlap tehát nem lesz - arra nincs kapacitás a gonosz külföldi háttérhatalom által elszívott munkaerő hiányzása miatt - de a nemzeti konzultációk időben megérkeztek, éppen a kormánynak tetsző számban.

Ezzel a Magyar Posta is beszállt a Soros-kampányba

Kár, hogy a Postát közben ugyanannyira zavarják a levelek és a csomagok, mint a BKV-t az utasok vagy a közútkezelőt az időjárás.

komment

Ezért a versért venné vissza a dunaújvárosi Fidesz a Quimby kitüntetését

2017. december 11. 11:47 - Lámpagyár

Akit a Párt kitüntet, az kritika helyett inkább éltesse a Pártot.

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere arról beszélt a november helyi közgyűlésen, hogy a Quimby méltatlanná vált a város kitüntetésére. A Fidesz polgármesterének az a vers nem tetszett, amit Kiss Tibi egyébként egy színházi előadáshoz írt és Veiszer Alinda műsorában osztott meg a nagyérdeművel.

Íme az egyébként félreérthetetlen szöveg:

"Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.

Másfél millió káposztafej, 
Hibbant elméjű hatalmasok, 
Mocsár e táj és a Varangykirály 
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba 
Ugyanúgy, mint a népetek 
Én pióca leszek a pusztulásban, 
És szívom majd a véretek.”

vk_4.jpg

A polgármester azt is elmondta, hogy azért nem veszik csak vissza a díjat az egyébként Dunaújvárosból indult zenekartól, mert olyat

“nem illik”

Furcsa magyarázat ez Orbán egyik beosztottjától, hiszen elvileg egy európai országot gumicsizmás suttyópolitikával és félelemkampánnyal tönkretenni és szétlopni sem illik, a Fideszt ez mégsem szokta zavarni. Ahogy az sem zavarja őket, hogy már az 50-es éveket idézik meg, amikor művészek velük kritikus munkáival foglalkoznak és kitüntetések visszavételéről fantáziálnak - mint Sztálin, aki mellől egyre több embert kellett leretusálni a fotókról. 

Lehet, hogy minden díjat inkább Bayer Zsoltnak kellett volna adni a lovagkereszt mellé, az ő nyelve mindig is megbízhatóan tette a dolgát.

Még szerencse, hogy Kiss Tibi és a Quimby nem olyanok, mint Mészáros Lőrinc és a NER: ők értenek ahhoz, amit csinálnak és tőluk pontosan odadughatja a Fidesz a kitüntetéseit, ahova akarja, a zenekar akkor is mázsaszámra fogja eladni a lemezeket. Talán azt is megérjük, hogy egyszer a megzenésített Varangykirály is felkerül egy korongra, ideje volna.

komment

Karácsony Gergely igazi arca

2017. december 10. 13:15 - Lámpagyár

Gerinctelen kalandorpolitika 5 lépésben

Érdekes utat tudhat maga mögött Karácsony Gergely, aki most az MSZP miniszterelnök-jelöltjének jelentkezett be. Bár csak 2010-ben kezdett politizálni (még ha előtte a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány politikai tanácsadója volt is), ez a pár éves karrier is elég volt jónéhány pálforduláshoz és áruláshoz. A friss bejelentésről pár napja első felindulásból már megírtuk a véleményünket (itt), de érdemes megnézni, honnan indult és milyen állomásokon vezetett végig e nem épp gerinckímélő túra.

1. LMP: Ma már nehéz ezt elképzelni, de Karácsony a Lehet Más a Politika kampányfőnökeként kezdte 2010-ben. Aztán amikor feltűnt Bajnai Gordon az Együttnél és elkezdte felszívni a baloldali szavazókat, valamint egyértelművé vált, hogy az LMP nem fog velük együttműködni, Karácsony lépett:

kiharcolt egy pártszakadást, hogy a fele brigádot Párbeszéd Magyarországért néven vigye el  oldalbordának az Együtthöz. Akkor tényleg úgy nézett ki, hogy a baloldali összefogásban benne lévő Bajnai lehet a garancia a biztos képviselői fizetésre.

2. Együtt-PM: Aztán amikor az összefogás csak egy parlamenti helyet hozott, azt Szabó Tímea kapta, valamint Bajnai Gordon távozásával az Együtt támogatottsága is bezuhant, már nem is volt olyan fontos az Együtt-PM szövetség. Karácsony ismét nem tartott esetleges hátfájdalmaktól:

közröhej tárgyává téve az Együtt-PM-et*, innen is megpattant, hogy immáron külön, Párbeszédként várja a következő ígéretes befektetőt. (*Ekkoriban lett a formáció gúnyneve a Külön-PM)

3. Párbeszéd: De csak nem akart jönni a következő balek. A zuglói polgármesteri szék megszerzéséhez persze így is sikerült felhasználni a 2014-es választáson vele szövetséges pártokat, így nagy kockázatot nem vállalt. Aztán beetetett és bedobta a horgot: ő lett a kimutathatatlan társadalmi támogatottságú Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, hogy aztán lehessen házalni a mindenkivel egyetértő liberlis cukifiú karakterrel elért népszerűségi adatokkal.

És akkor visszamászott az Együtthöz, akiket mégis csak a Karácsonynak önállóan elérhetetlennek bizonyult 2-3%-on mértek akkoriban. Így jött létre az Együtt-P(M) 2.0, mint a pillanatnyilag legkockázatmentesebb választás a parlamenti helyhez.

4. Együtt-PM 2.0: És itt tartottunk pár nappal ezelőttig. Az Együtt fél évvel a választások előtt joggal gondolhatta, hogy az újbóli szövetséggé alakulás és Karácsony arca elég lehet a parlamentbe jutáshoz, tolták is orrvérzésig minden sértődözés és a korábbiak felhánytorgatása nélkül.

Aztán jobb vevő jött, olyan, aki többet ígért. Az MSZP-nél ugyanis Botka bukása után kudarcba fulladt a casting, márpedig nehéz úgy közös miniszterelnök-jelöltet ajánlgatni, hogy ha még saját sincs. 

5. MSZP: Karácsony így gyakorlatilag már rutinból árulta el legfőbb szövetségesét, az Együttet, hogy a gyengélkedés ellenére is minden bizonnyal több parlamenti hellyel kecsegtető MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen. Hiába mondta azt korábban, hogy jobban utálja a szocialistákat, mint a Fideszt, a parlamenti hely az parlamenti hely, a képviselői fizetés meg képviselői fizetés.kggerinc.jpgSzóval LMP, majd Együtt-PM, majd PM, majd P, majd Együtt-PM, majd MSZP. Itt tartunk most, legalábbis addig - kis túlzással - amíg nem kell egy szimpatikus jelölt a Fidesznek vagy a Jobbiknak.

komment

5+1 bizonyíték arra, hogy az ÁSZ-elnök a Fidesz embere

2017. december 09. 13:58 - Lámpagyár

Az Állami Számvevőszék ősfideszes elnökének életrajzát böngésztük.

Jogos össznépi felháborodás söpört végig a sajtón, amikor kiderült, hogy az Állami Számvevőszék 330 millió forintra büntette a Jobbikot. Még, mielőtt, inkább tisztázzunk először egy-két dolgot: 1. Attól, hogy fényév távolság választ el minket attól, amit a Jobbik a világról gondol, még nem bűn, sőt kötelesség kimondani, ha antidemokratikus eszközökkel korlátozzák. 2. Nagyon is megtörténheti, hogy a Jobbiknak zűrös pénzügyi kavarásai voltak Simicskával (ha valaki ért ehhez, az Simicska), de éppen azért lenne szükség egy hiteles és független állami felügyeletre, hogy az ilyet hitelt érdemlően bizonyíthassa.

Ami biztos: ordas nagy kamu, hogy az ÁSZ-nak semmi köze a Fideszhez, és hogy független intézményként jutott arra, hogy meg kell büntetni a Jobbikot.

domokosfidesz.jpeg

És akkor jöjjön a címben beígért 5+1 bizonyíték arról, hogy az ÁSZ-t vezető Domokos László a Fidesz embere:

1. Domokos 1991 és 2010 között, tehát 19 hosszú éven át a Fidesz tagja, székházbotrányon, Josip Tot-on meg Ezüsthajó Kft-n át, talán még Simicskával is pacsizhatott, amikor még utóbbi is a sötét oldalon tolta a Fideszt, nem mellesleg az Apeh elnökeként 

2. 1998 és 2002 között nem akármilyen pozícióban ült a Fideszben, ő volt a frakcióvezető-helyettes

3. 1996-tól 2010-ig ő volt a Fidesz Békés megyei erős embere a Békés Megyei Területi Választmány elnökeként

4. 2011. januárjában az összesen 3 tagú Költségvetési Tanács tagja lett Matolcsy György és Járai Zsigmond mellett

5. És hogy a kígyó a farkába harapjon: épp a Fidesz 2010-es választási győzelme után lett az ÁSZ elnöke 2010. július 5-én, rögvest azután a választás után, ahol Simicska szerint milliárdos költésekkel nem számolt el a Fidesz

+1: Nem is érte semmilyen következmény a Fideszt, nem hogy büntetést nem kaptak, még vizsgálat sem indult.

Ez az ember akarja bemagyarázni nekünk, hogy az ÁSZ teljesen függetlenül működik a Fidesztől és nem Orbán politikai utasítását hajtja végre. Akik nem hiszik el, azok jövő áprilisban fáradjanak a szavazófülkékbe. Akik meg elhiszik, nos, nekik mihamarabbi felépülést kívánunk a lobotómia után.

komment

Vagy sírni, vagy nevetni fogsz! - Karácsony Gergely 10 perc alatt rombolta le saját magát

2017. december 08. 11:03 - Lámpagyár

A kimutathatatlan társadalmi támogatottsággal miniszterelnök-jelöltségről álmodozó mandátumvadász politikus képének Karácsony Gergely lett a Vénusszal egybegyúrt Mona Lisája.

Bár még csak december eleje van, nagyon úgy tűnik, hogy vége a Karácsonynak. Na nem az ünnepnek, hanem annak a Karácsony Gergelynek, akiről tegnap estig a gyanútlan ellenzéki választó még azt gondolhatta, hogy rendelkezik a józan ész nevű titkos összetevővel, amiből oly’ nagy hiány mutatkozik manapság az ellenzéki oldalon. Aztán bement az ATV Egyenes Beszéd című műsorába és ledobta az idei év legpusztítóbb erejű politikai humorbombáját. Karácsony a Szél Bernadettől már látott mutatványt adta elő: bejelentette, hogy akkor ő most úgy döntött, hogy miniszterelnök szeretne lenni.

Mindenkié. Közös listán. Most. Ja, hogy ahhoz választók is kellenének? Na nee.

kepernyofoto_2017-12-06_13_44_45.png

Egyszerűen nem láttuk jönni, hogy valaki felveheti még a versenyt szappanopera-fronton a szocialistákkal, de vannak még csodák. Mert ami a parlamenti küszöb körül szédelgő Szél Bernadettnél még vicces volt, az a 0%-os Karácsony Gergelynél csak a Sas-kabaré és a Benny Hill Show szerelemgyerekeként értelmezhető. A kimutathatatlan társadalmi támogatottsággal miniszterelnök-jelöltségről álmodozó mandátumvadász politikus képének Karácsony Gergely lett a Vénusszal egybegyúrt Mona Lisája. Ezek után Falus Ferenc Ice Bucket Challenge videójából Mr. Bean főszereplésével lehetne életrajzi drámát rendezni.

Most már tényleg jöhetnek a többiek. Fodor Gábor, Schmuck Andor és Thürmer Gyula sírva könyörögnek a receptért.

Mondanánk, hogy várjuk a további szórakoztató produkciókat, de félő, hogy jövő áprilisban sírás lesz a vége.

komment

Így döbbent rá Hadházy, hogy fideszes alkotmánybírót szavazott meg - VIDEÓ!

2017. december 07. 12:43 - Lámpagyár

Mondhatnánk, hogy jobb későn, mint soha, de kérdés, hogy ez akkor is igaz-e, ha valaki 2028-ig biztosította a Fidesznek az Alkotmánybíróság megszállását.

Hadházy Ákos tegnap kényszerű és keserő beismerést tett arról, hogy már megbánta, hogy kétharmadot adott a Fidesznek az alkotmánybírók megválasztásához. A korrupciós ügyeket soroló 

Hadházy maga találta meg, hogy az egyik LMP által megszavazott alkotmánybíró saját kezűleg írt kamutanulmányt a kormányzati pénzcsapnak.

Maga Hadházy vallja be, hogy az LMP által úton-útfélen függetlennek nevezett Horváth Attila “850 ezer forintot kapott egy tanulmányáért, aminek az a címe, hogy a Magyarország alaptörvénye nemzeti hitvallás”. Hadházy fel is olvassa, hogy a fideszes alkotmánybíró a tanulmányban az alaptörvény elfogadásának a napját tartja “hazánk új demokráciája, és alkotmányos rendje kezdetének”.

Hadházy végül beismeri: “ha ezt hamarabb látom, akkor nyilván nem szavaztam volna meg annak az alkotmánybírónak a megszavazását”

És akkor most kell megemlékezni arról, hogy egy éve a teljes ellenzék a DK-tól a Jobbikig napokon át azt harsogta, hogy ezek a bírójelöltek egytől-egyig a Fidesz emberei, ellenzéki párt rájuk nem mondhat igent. Akkor Hadházy, Szél és a többi LMP-s arrogánsan pöckölte le magáról a jogos vádat, hogy ezzel csak a Fidesz érdekeit védik. Inkább betanult panelként ismételgették, hogy ez a négy ember nem fideszes. Hát tessék. Mondhatnánk, hogy jobb későn, mint soha, de kérdés, hogy ez akkor is igaz-e, 

ha valaki 2028-ig biztosította a Fidesznek az Alkotmánybíróság megszállását.

Merthogy Szél Bernadett, Hadházy Ákos és LMP-s társaik pontosan ezt tették tavaly novemberben, amikor kétharmadot adtak a Fidesznek, ezzel 12 évre bebetonozva a fideszes pártkatonákat az AB-be. 2028-ig mindig bocsánatot kérnek majd, amikor a Fidesz politikai célokra használja a segítségükkel megszállt Alkotmánybíróságot?

Íme videón is a jelenet:

komment

Így használja fel a Jobbik Havas Henriket a néppártosodásra

2017. december 06. 14:32 - Lámpagyár

Havas Henrik nem azért bűnös, mert megírta ezt a könyvet, hanem azért, mert így írta meg.

Megjelent Havas Henrik Vona Gáborról szóló könyve. Mióta tudni lehet, hogy a baloldali véleményformáló és műsorvezető a szélsőjobboldali politikusról fog könyvet írni, sokan pusmogják, hogy ezzel maga Havas Henrik legitimálja a Jobbik néppártosodását. Szomorú persze az az ország, ahol nem írhat bárki könyvet bárkiről, de azért érdemes elgondolkodni e kijelentés igazságtartalmán. Mert az kétségtelen, hogy egy ilyen könyv akár izgalmas is lehetne, ha azzal foglalkozna, hogyan épült fel a cigány- és zsidóellenességre egy párt, hogyan kapcsolódott össze a “fajvédő öntudat” az EU-ellenességgel, és persze azzal, hogy 

Miként akarja most a párt levetni a bűnös múltját, egyáltalán: lehet-e egy antiszemita gyökerű párt a sorosozó Orbán-kormány hiteles ellenzéke.

havas_vona-640x450.jpg

De nem. Ebben a könyvben nincsenek konfliktusok, nincsenek vívódások, csak a pr-managerek által felrajzolt szép karakterfejlődési ív, ahogyan - hogy, hogy nem - Vona Gábor minden igaz magyar ember szívébe eljut előbb vagy utóbb.

És Havas Henrik nem azért bűnös, mert megírta ezt a könyvet, ugyan már. Azért bűnös, mert így írta meg.

Mert hát mi lehetne bizalomgerjesztőbb üzenet a baloldaliak felé, ha nem az, hogy egy baloldali médiaszereplő ír pr-könyvet a néppártosodó szélsőjobbról? Valahogy mégiscsak el kell feledtetni, hogy pár éve még “tagok legyünk vagy szabadok” felkiáltással gyújtották fel az EU-zászlót, vagy hogy az első politikai sikert a “cigánybűnözés” szókapcsolatra felfűzött kampányuk hozta. Láthatóan ez volt a mesterterv, Vona Gábor pedig el is szólta magát a Kempinski Hotelben a könyvbemutatón, a HVG szerint szó szerint ezt mondta: 

“De ajánlom a bizonytalanoknak és a baloldaliaknak is, hiszen Havas Henrik írta.”

Ilyen alapon akár azt is ajánlhatná, hogy szavazzunk a Jobbikra, hiszen Havas Henrik is ismer olyat, aki a Jobbikra fog szavazni. Viccnek durva.

komment

Ezért lépett ki a ferencvárosi képviselő az LMP-ből

2017. december 05. 10:59 - Lámpagyár

Már nem csak a párt szavazói között, hanem a politikusok szintjén is egyre súlyosabb konfliktust jelent az összefogás elutasítása.

Tegnap érkezett a hír, hogy Jancsó Andrea, az LMP ferencvárosi képviselője kilépett a pártból a hétvégi kongresszus után. Ő volt az, aki Együtt-es kollégájával kinyomozta a ferencvárosi parkolóbotrányt, komoly korrupciós botrányt kirobbantva a IX. kerületi fideszes polgármester körül. Jancsó a kilépése okáról azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy szerinte

“megváltozott a párt irányvonala, ő nem ehhez az ellenzéki párthoz csatlakozott korábban”

17803318_ca46179a5900ae199663ac7514c674bc_wm.png

A kilépést sokan úgy értékelték, hogy Jancsó azt érezheti, hogy az LMP-ben már nem a teljesítmény, hanem a pénz és a kapcsolatok számítanak. A kilépése várható is volt, ha azt nézzük, hogy ő helyi képviselőként is országos ismertségre tett szert a ferencvárosi politizálásával az LMP egyik legtöbbet dolgozó képviselőjeként, mégis csak a 28. helyre került a listán. Közben pedig

a Schmidt Mária fiaként milliárdossá lett Ungár Péter simán bevásárolta magát a top5-be

Jancsó legnagyobb gondja mégsem ez volt a Lámpagyár információi szerint. Egy őt személyesen ismerő, neve elhallgatását kérő forrásunk szerint Jancsó az LMP szövetségi politikájával volt elégedetlen, pontosabban azzal, hogy az LMP senkivel sem akar összefogni. Régi konfliktus ez a pártban, hiszen mindenki tudja, hogy

az összefogás elutasítása egyenlő a kormányváltás megakadályozásával

Eddig ezt leginkább csak az LMP-szavazók kérték számon Szél Bernadettéken, mostmár azonban úgy tűnik, hogy jobb sorsra érdemes politikusi pályáknak is véget vethet az értelmetlen különcködés, ahogy az Jancsó esetében is történt. Kérdés, hogy mi lesz akkor, ha már az országos elnökségben is egyre többen adnak majd hangot abbéli véleményüknek, hogy, ha az LMP nem működik együtt a többi ellenzéki párttal legalább az egyéni körzetekben, akkor a Fidesz hatalmon maradását segíti.

komment

Rá van írva a tojásra, hogy kit kell vele megdobálni

2017. december 04. 10:20 - Lámpagyár

A Fidesz 20 tojásért venne szavazatot a belvárosban

Az RTL Híradó mutatta be, hogy a hatodik kerületi önkormányzat Bajkai István fideszes képviselő nevével ellátott tojásokat osztogatott a rászorulóknak. Úgy tűnik, hogy a minden nap jobban teljesítő kis hazánkban már nem kellenek nagy krumpliszsákok és pörköltfőzések a szavazatvásárláshoz, mert 

A szegények már olyan szegények, hogy két doboz tojással is meg lehet őket venni

75kgezhvfou4ssdos.png

A nyugati demokráciákban minden bizonnyal közutálathoz és lemondásokhoz vezető ügy még valamire rámutat kis hazánkban. Ez az eset azok után is pontosan ugyanígy megtörténhet, hogy a Fidesz betiltja az ételosztást, hiszen az önkormányzatoknak nem, csak a civil szervezeteknek és a pártoknak tiltanák meg, hogy élelmet osszanak a rászorulóknak. Könnyen megtörténhet, hogy a Fidesz az önkormányzatokon keresztül oszt majd ételt, persze kizárólag szavazatvásárlási céllal. Nem lesz annyi tartós élelmiszer, nem lesz annyi meleg ruha, mint amikor a civilek és pártok is oszthattak, de lesz sok nemzeti konzultációba csomagolt tészta és a jelölt nevével ellátott tojás, krumpli. Mindez persze a törvények teljes betartása mellett.

Mit lehet tenni ez ellen? Jövőre mindenkinek el kell mennie szavazni, hogy végre eltakarodjanak a hatalomból azok, akik direkt szegénységben tartják és olcsón megvásárolhatóvá teszik az ország felét. Na és addig?

Arra a politikusra kell dobni a tojást, akinek a neve a dobozán szerepel

És akkor majd mi mondjuk cinikus arckifejezéssel, hogy a félrevezető csomagolás miatt dobáltuk meg a mi kis nemzeti hazaárulóinkat.

komment