Lámpagyár

ahol a fény születik

Így mutatta be Kunhalmi, hogy az MSZP semmit nem tanult 2014-ből

2018. január 17. 14:41 - Lámpagyár

Nem a listán kell összefogni, hanem a körzetekben. Ezt nem hajlandó tudomásul venni az MSZP.

Nincs még egy párt, amely olyan buzgalommal művelné az önsorsrontás méltatlanul alábecsült művészetét, mint az MSZP. A pártnak volt 4 éve arra, hogy kiértékelje, miért vezetett Fidesz-kétharmadhoz a 2014-es választás, és miért nem működött a közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre felhúzott választási kampány. Na ez nem történt meg. Nagyon nem, az MSZP-t nem ilyen fából faragták. A párt inkább fullba’ nyomja a kretént, “elszántság”, ugye: 

fullbanyomja.png

Az MSZP konkrétan azt állítja 2018 januárjában, hogy “ha nincs közös miniszterelnök és nincs közös lista, automatikusan kétharmada van a Fidesznek”.

3 aprócska kis információmorzsácskát ilyenkor azért nem árt feleleveníteni 2014-ből. Lássuk csak:

1. Közös miniszterelnök-jelölt (Mesterházy Attila)
+
2. Közös lista (MSZP-DK-Együtt-PM-MLP)
=
3. Kétharmada van a Fidesznek

Vajon mégis mi a jóistennek kéne történnie ahhoz, hogy az MSZP ne a 2014-es bukás receptjét erőltesse a baloldalra? Vajon hány szállodaláncnak kéne még Mészáros Lőrinc nevére kerülnie ahhoz, hogy a szocialisták felfogják: éppen a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt vezetett a 2014-es bukáshoz? Mikor ismerik be végre maguknak, hogy 2014-ben egy nagy rakás Együtt-es, DK-s és Bajnai-fan maradt otthon amiatt, mert mindegyikőjükre ráerőltették (volna) Mesterházy Attilát?

Mikor ismerik be végre maguknak, hogy a 2014-es bukás megismétlésén munkálkodnak?

És akkor most álljon itt egy gyors disclaimer: a Lámpagyár nem az ellenzéki összefogás ellen emelt szót, sőt. Tetszik vagy sem, az ellenzéki pártok együttműködése nélkül matematiakilag is lehetetlen a kormányváltás. DE! Nagyon nem mindegy, hogy “összefogás” alatt mit értünk: közös listát vagy koordinált jelöltállítást. A választás ugyanis a 106 egyéni körzetben fog eldőlni, nem pedig a listán. A Fidesz választási rendszerében a listák tekintetében minden párt egyenlő, a rendszer nem itt igazságtalan, hanem éppen a körzetekben, ahol a Fidesz akár 20%-kal is nyerni tud, ha az ellenzék megosztott és egymás ellen indít jelölteket.

Ennél fogva nem a listán kell összefogni, hanem a körzetekben. Ezt nem hajlandó tudomásul venni az MSZP, amely ezekben a napokban is csak árt az összefogásnak.

Erről a fajta összefogásról beszél Gyurcsánytól Juhász Péterig mindenki a baloldalon, ezért áll a bál Csepelen, ahol éppen a 2014-es győztes Együtt-es egyéni jelöltet fúrná meg az MSZP, és ezért lesz az ellenzéknek bukta az V. kerületben, ha az Együtt is és a Momentum is egyéni jelöltet indít. Egy szó, mint száz: 

Akkor lesz Fidesz-kétharmad, ha nem lesz ellenzéki koordináció.

A közös lista melletti egyedüli valódi érveket persze nem fogjuk hallani az MSZP-től: MSZP-s parlamenti mandátumok képviselői fizetéssel, mentelmi joggal, költségtérítéssel és benzinkártyával. Ezekért - mint az fentebb látható - valószínűleg tényleg van “elszántság” az MSZP-ben, kár, hogy a kormányváltásért nincs. Mi minden esetre előre szóltunk, hogy legalább büszkék ne legyenek erre:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6913582347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fazekas Sándor bíró végre megbukott, mint Fővárosi Törvényszéki elnök 2018.01.18. 19:23:28

Egy újság írása alatti vitába becsatlakoztam a napokban ahol valaki úgy nyilatkozik Fazekasról, hogy szerinte mindig is becsületes és tisztességes ember volt és most is az. Ezt persze túl sokan vitatják, hogy igaz lehessen. Főként a tények és mára má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.