Lámpagyár

ahol a fény születik

Miért léptek ki a liberálisok a Párbeszéd-frakcióból? - Egy liberális pénzember nyomulása állhat a háttérben

2018. május 21. 13:47 - Lámpagyár

Egy összeesküvés-elmélet, ami egyre kevésbé tűnik elméletnek.

Bősz Anett váratlanul borította az asztalt, amikor bejelentette, hogy elhagyja a Párbeszéd frakcióját, amely - Mellár Tamás belépéséig - úgy tűnt, hogy meg is szűnhet. Mivel a liberálisok lépésének látszólagos haszna nincs, sőt csak kárt okoz, hiszen az ellenzék ezzel elesik a frakcióért járó 135 millió forinttól és egy rakás felszólalási lehetőségtől, sok kérdést kell feltenni:

1. Miért léptek ki a liberálisok a Párbeszéd-frakcióból?

2. Tényleg azért, mert az MSZP nem tartott be egy szerződést?

3. Egyáltalán, mit kerestek a liberálisok a szövetségben, miért érte meg őket szavazók nélkül bevinni a parlamentbe?

d_as20180511034-e1526639290779-1024x566.jpg

A válaszok után kutatva olyan szövevényes történetre bukkantunk, amely elsőre inkább tűnt egy összeesküvés-elméletnek, pedig nagyon is válasz lehet ezekre a kérdésekre. Amikor a liberálisok szövetségbe való bevételéről kérdezősködtünk, több forrásunk is azt állította, hogy azok 

azokon a rendszeres találkozókon dőltek el a kampány idején, amelyeken Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Mesterházy Ernő(!) vett részt.

És akkor válaszok helyett újabb kérdésekkel kellett beérnünk: ki az a Mesterházy Ernő és miért ő tárgyal a liberálisok nevében, mondjuk Fodor Gábor helyett? Mi volt az ajánlat, ami miatt az MSZP-Párbeszédnek megérte őket is bevenni a buliba - mint kiderült - veszélyeztetve a Párbeszéd-frakciót? És ha akkor benne voltak, most miért szálltak ki?Ahogy mentünk előre a történetben, egyre meredekebb dolgokat hallottunk, főleg (de nem kizárólag) szocialista forrásainktól:

“A Gyula zsebének biztos megérte” - mondta egyikük, utalva arra a többektől hallott pletykára, hogy egy nagyobb összeg leszurkolása repíthette a liberálisokat a Változás szövetségébe.

Ez beleillik abba, amit Mesterházy Ernőről hallottunk: a Demszky Gábor főtanácsadójából jól menő budapesti vállalkozóvá avanzsáló üzletember, aki hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni, hogy a politikában kavarjon. Abban, hogy az SZDSZ megszűnése óta a liberálisok körül kavar, forrásaink semmi újat nem látnak, abban viszont nagyon is, hogy milyen tempóban közeledik a szocialistákhoz. A liberálisok “befizetése” állítólag csak egy hosszabb távú együttműködés első lépése volt.

Egyik forrásunk szerint Mesterházy Ernő ajánlatot tett az összes MSZP-tulajdonban álló ingatlan felvásárlására is, de ez akkora ellenkezést váltott ki az elnökségből, hogy Molnár Gyula még csak döntésre sem merte bocsájtani.

Az, hogy az MSZP teljes ingatlanvagyonának felvásárlására a napjainkban is fővárosi pénzekből élő, a Fidesszel gyakran boltoló vállalkozó nem tesz ajánlatot a Fidesz jóváhagyása nélkül, tiszta sor. Arról viszont, hogy a pénzember miért döntött úgy, hogy felrobbantja a Párbeszéd-frakciót - még ha ez most nem is sikerült Mellár Tamás beülése miatt - már megoszlanak a vélemények. Abban mindenki biztos, hogy Molnár és Karácsony átverte Mesterházy Ernőt, amikor nem akarták kifizetni a liberálisokat a sajtóban is emlegetett 60 milliós szerződés keretében. 

Mások szerint Molnár és Karácsony tartotta volna a dealt, de Puch László megüzente, hogy szó sem lehet róla. Erre lehetett választ Mesterházy Ernőtől Bősz felállítása.

puchmesterhazy.jpgPuch László és Mesterházy Ernő - Helyet cserélnek?

Szóval itt tartunk, ilyen mély a nyúl ürege, mégha elsőre hihetetlennek is tűnik az egész. Annyi viszont biztos: ha a történetnek csak a fele igaz, akkor éppen egy Puch László - Mesterházy Ernő csata zajlik az MSZP irányításáért és birtoklásáért. Egyik forrásunk megfogalmazásában

“érdemes lesz figyelni, hogy mi történik majd a Mesterházyval bizniszelő Molnár Gyulával és Karácsonnyal, illetve a Puch előretolt bástyájaként funkciónáló Tóth Bertalannal a tisztújításon”.

Mi pedig csak állunk és bámulunk a hallottakon, pedig csak azt akartuk megtudni, hogy miért léptek ki a liberálisok a Párbeszéd-frakcióból.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3013990430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása