Lámpagyár

ahol a fény születik

Az LMP nem bánja a kétharmadot, leszámol Hadházyval is*

2018. május 25. 11:07 - Lámpagyár

Az ellenzékieket lelövik, ugye?

Az LMP két évre eltiltotta Hadházy Ákost attól, hogy bármilyen tisztségért induljon a pártban. Hadházynak mindössze annyi a bűne, hogy a választás előtt arra próbálta rábeszélni az LMP jelöltjeit, hogy ahol kell, lépjenek vissza az esélyes ellenzéki jelöltek javára.

Ismerjük a végkifejletet: az LMP nem lépett vissza, ezzel csak Budapesten 5 nyerhető körzetet vett el az ellenzéktől, vastagon hozzásegítve a Fideszt a kétharmadhoz.

00486037.jpeg

Hadházyt először megverték, most pedig úgy tűnik, teljesen leszámolnak vele. Az LMP ezzel persze a választás előtti önmagát is leleplezte: minden összefogásos megszólalás egy hazug színjáték része volt; eszük ágában sem volt senkivel sem összefogni, még azon az áron sem, ha a Fidesz kétharmadot szerez. És, mint látjuk, az sem okoz gondot, ha a párt legtöbbet dolgozó és leghasznosabb emberével, korábbi társelnökével kell leszámolni, ha az LMP összefogáskészségének csírájában való elfojtásáról van szó. Pedig a választás éppen Hadházyt igazolja, ha úgy tesznek, ahogy ő mondja, ma nincs Orbánnak kétharmada.

A Hadházy elleni hadjárat arra is bizonyíték, hogy az LMP egyetlen pillanatig sem bánta meg a kétharmadhoz vezető szövetségi politikáját. Ha kétharmad lett, hát kétharmad lett, az LMP-nek akkor is saját maga a legfontosabb.

Félreértés ne essék, nem akarjuk forgatni a kést azokban, akik tévedésből vagy jóhiszeműségből az LMP-re szavaztak. Csak ideje tudomásul venni, hogy az LMP nem tekinthető a továbbiakban ellenzéki pártnak. Aki szerint jó, hogy a Fidesz van hatalmon, maradjon is ez így, de azért ciki lenne rájuk szavazni, annak tökéletes lesz az LMP. A többiek meg felejtsék el egy életre.

*Frissítés: Közben megjelent a hír, hogy az LMP 5 évre eltiltja azt a Kassai Dánielt is, aki visszalépett a körzetében Kunhalmi Ágnes javára. Ott az ellenzék nyert, a Fidesz veszített, ezt bosszullja most meg az LMP. Ezúton gratulálunk az LMP-nek, Szél Bernadett most már tényleg megérdemelne pár trafikot.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5814000724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.