Lámpagyár

ahol a fény születik

Az MSZP és az LMP is kiesne a parlamentből egy most vasárnapi választáson

2018. július 25. 15:52 - Lámpagyár

Megdöbbentő adatokat hozott az egyik utolsó független közvéleménykutató, a Závecz Research friss felmérése. Természetesen az adatok is igazolják a Jobbik pártszakadását, májusban még 15%-on, júniusban már 13%-on, most pedig már 10%-on állnak a teljes népességen belül. Ezt peszre kutatások nélkül is érezni lehetett, Vona lemondása, majd Toroczkai zászlóbontása megtette a hatását. De vannak itt olyan adatok is, amik meglepőek lehetnek.

Például az, hogy egy most vasárnapi választáson az MSZP és az LMP is kiesne a parlamentből.

780.jpegAz MSZP mostanra hat, azaz 6%-ra küzdötte le magát az összesben, míg a biztos pártválasztók között 10%-ot ért el. A belháborúval foglalatoskodó LMP-t 3%-ra mérték az összesben, és 5%-ra a biztos pártválasztók között. Mivel az előbbi párt pártszövetségben indult a választáson, 10%-ot kellett elérjen a parlamentbe kerüléshez, míg utóbbinak 5%-ot. Ez látszólag épphogy meg is van mindkettőnél. Igen ám, de csak papíron, hiszen ezek kerekített adatok. A választási eredménnyel ellentétben ugyanis a közvéleménykutatások eredményét mindig egész számokra kerekítik a kutatók a publikáláskor. És bár a pontos adatokat nem ismerjük, beszédes, hogy mindkét párt támogatottsága hónapok óta meredeken csökkenő tendenciát mutat. Ebből egyenesen következik, hogy az MSZP 10% alatt, az LMP pedig 5% alatt találta magát júliusban.

A Jobbik tehát a “néppártosodás” után a kispártosodás útjára lépett, az MSZP és az LMP pedig be sem jutna a parlamentbe.

Erősödni pedig csak a Fidesz és a DK tudott. Hát, így áll a magyar belpolitika a választások után 3 hónappal.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2914138261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása