Lámpagyár

ahol a fény születik

A KISZ-titkár Schmuck Erzsébet szerint az LMP a rendszerváltás utáni elit leváltásán dolgozik

2018. július 27. 14:09 - Lámpagyár

Ezért nem gond, hogy kétharmadhoz segítették a Fideszt

Ígérjük, hogy soha, de soha többet nem mondjuk egyik LMP-s megszólalás után sem, hogy nincs lejjebb, mert aztán jön a következő nap és kiderül, hogy de, van lejjebb. A kampányban a fideszes Schmidt Máriával egyeztető LMP-s kampányfőnök, Schmuck Erzsébet adott interjút a 24.hu-nak. Arra a kérdésre, hogy mit válaszolt Schmidt Máriának arra a felvetésére, hogy szerinte az LMP-nek nem lenne szabad visszaléptetnie a jelöltjeit az esélyes ellenzéki indulók javára, Schmuck azt mondta, hogy

“Azt, hogy igaza van. Az LMP a rendszerváltás utáni elit leváltása érdekében jött létre, ezért nem olvadhat bele annak se a jobb-, se a baloldali részébe. Az MSZP és a DK nyilván szeretné elmosni ezeket a különbségeket, ám ha ebbe belemegyünk, az az LMP végét jelenti.”

Aha. 1,2,3, nagy levegő. És akkor lássuk, hogy ki is az a Schmuck Erzsébet, aki “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” dolgozik, és hogy ki, mit szeretne elmosni. Kezdjük egy aprócska, ám annál érdekesebb részlettel Schmuck Erzsébet Wikipedia oldalán fellelhető életpályájából:

“1979-ben átkerült a KISZ állományába, ahol először gazdaságpolitikai munkatársként, majd 1984 és 1989 között az Ifjúsági Környezetvédelmi Tanács titkáraként dolgozott.”

Schmuck szerint tehát azért nem gond, hogy az LMP hozzásegítette a Fideszt a hatalma bebetonozásához az újabb kétharmaddal, mert ők a “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” dolgoznak, amibe láthatóan a Fidesz nem tartozik bele, csak azok, akik épp a Fideszt szerették volna leváltani (vagy kétharmad alá szorítani). És hát kik a legjobbak “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” folytatott harcban?

Nyilván a rendszerváltás előtti elit tagjai, mint a KISZ-titkár Schmuck Erzsébet.

korszakvaltaskgb2.jpgMielőtt a kedves olvasó azon kezdene el gondolkodni, hogy az LMP akkor most a XXI. századi KISZ-titkárok ökokommunista pártja-e, akik úgy akarnak egy “új korszakot” kezdeni, hogy igazából egy régit akarnak és csak azért szeretnék nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, hogy megtudják, kiket érdemes felvenni a pártba, inkább lefordítanám a helyzetet:

Az LMP 8 even át hazudta magát ellenzéki pártnak, de az utóbbi hetekben lebukott. Kiderült, hogy a kampányban végig a Fidesz irányítása alatt álltak, az üzenetet Schmidt Mária vitte. Az egyetlen feladatuk (nem céljuk, feladatuk) az volt, hogy megosszák az ellenzéket és megakadályozzák az összefogást. Ez sikerült. De most, hogy kiderült, hogy több százezer magyar ellenzéki szavazó szemébe hazudtak majd’ egy évtizeden át, nekiálltak össze-vissza beszélni.

Érdemes elolvasni az eredeti interjút is, árad belőle a cinizmus, a gátlástalan hazudozás és a kollaboráció félreismerhetetlen szaga, egy-két olyan véletlenül elejtett beismerő mondat mellett, mint hogy “Schmidt Mária is azt szerette volna, hogy az LMP bekerüljön a Parlamentbe”.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6614145475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása