Lámpagyár

ahol a fény születik

Hivatalos: a fideszes ügyészség az LMP-seket is megvédi

2018. augusztus 01. 16:48 - Lámpagyár

Kezdjük egy könnyed bevezetéssel. Képzeljük el, hogy mi lett volna egy ellenzéki politikussal, ha csalást követ el: az ügyészség eljárást indít, a kormánymédia 17 kamerával közvetíti, ahogy a politikust vezetőszáron viszik el, a jobboldali média hetekig a bizonyítéknak számító önleleplező videón csámcsog, majd a Fidesz minden nap tart egy sajtótájékoztatót arról, hogy X párt évek óta egy csalót foglalkoztat, ők nem tisztelik a magyar törvényeket, bűnözők, akik hazudtak a választóknak is.sgccs.jpg(Simon Gábor és Czeglédy Csaba, ellenzéki politikusok. Őket nem védi meg Polt Péter, sőt)

És akkor lássuk, hogy mi történik, ha nem egy ellenzéki követhetett el csalást, hanem egy LMP-s! A Zoom.hu tudta meg, hogy

Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem állapítható meg bűncselekmény, ezért elutasította a Ron Werber-ügyben Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő ellen csalás miatt tett feljelentést.

Arról, hogy Ungár Péter bűncselekményt követhetett el és még bizonyíték is van ellene, itt írtunk részletesen, azt is taglalva, hogy legalább 3, de inkább 5 év letöltendő börtönbüntetés várhat a politikusra. Azóta Ungár ellen feljelentést is tettek, a Polt Péter vezette ügyészségtől pedig mindenki azt várta, hogy kapva kap az alkalmon, elvégre egy ellenzéki politikus ellen kell eljárni és még csak koncepciós perre sincs szükség. Polt Péter erre előadta, amit a fideszes politikusok korrupciós ügyeinél szokott és a már jól ismert cinikus dumával megvédte Ungár Pétert!

Ennél ékesebb bizonyíték arra, hogy az LMP-t maga a Fidesz hozta létre az ellenzék megosztására, soha a büdös életben nem lesz.

Házon belül senki sem megy börtönbe a Fidesznél, bármit is követett el. Ez alapszabály, Farkas Flórián a megmondhatója (sok más fideszes mellett). A Fidesz vastagon meghálálta az LMP-nek a történelmi jelentőségű kollaborációt, az ellenzéki összefogás megfúrását és az újabb kétharmadot. Nem baj, ha Ungár Petike csal vagy zaklat vagy bármit tesz, mert közülünk való, a törvény márpedig csak azokra vonatkozik, akik nem közülünk valók. Pont. Mondjátok meg a Schmidt Marinak, hogy nyugtassa meg a fiacskáját, egy ilyen csalás nálunk a napi rutin része, Polt Péter meg fogja védeni. És lőn, Polt Péter megvédte Ungár Pétert. Mit lehetne erre még mondani.

“A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap. Egy brancs maguk, ne is tagadja!”*

*részlet a Tanú címú filmből

 

komment

A KISZ-titkár Schmuck Erzsébet szerint az LMP a rendszerváltás utáni elit leváltásán dolgozik

2018. július 27. 14:09 - Lámpagyár

Ezért nem gond, hogy kétharmadhoz segítették a Fideszt

Ígérjük, hogy soha, de soha többet nem mondjuk egyik LMP-s megszólalás után sem, hogy nincs lejjebb, mert aztán jön a következő nap és kiderül, hogy de, van lejjebb. A kampányban a fideszes Schmidt Máriával egyeztető LMP-s kampányfőnök, Schmuck Erzsébet adott interjút a 24.hu-nak. Arra a kérdésre, hogy mit válaszolt Schmidt Máriának arra a felvetésére, hogy szerinte az LMP-nek nem lenne szabad visszaléptetnie a jelöltjeit az esélyes ellenzéki indulók javára, Schmuck azt mondta, hogy

“Azt, hogy igaza van. Az LMP a rendszerváltás utáni elit leváltása érdekében jött létre, ezért nem olvadhat bele annak se a jobb-, se a baloldali részébe. Az MSZP és a DK nyilván szeretné elmosni ezeket a különbségeket, ám ha ebbe belemegyünk, az az LMP végét jelenti.”

Aha. 1,2,3, nagy levegő. És akkor lássuk, hogy ki is az a Schmuck Erzsébet, aki “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” dolgozik, és hogy ki, mit szeretne elmosni. Kezdjük egy aprócska, ám annál érdekesebb részlettel Schmuck Erzsébet Wikipedia oldalán fellelhető életpályájából:

“1979-ben átkerült a KISZ állományába, ahol először gazdaságpolitikai munkatársként, majd 1984 és 1989 között az Ifjúsági Környezetvédelmi Tanács titkáraként dolgozott.”

Schmuck szerint tehát azért nem gond, hogy az LMP hozzásegítette a Fideszt a hatalma bebetonozásához az újabb kétharmaddal, mert ők a “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” dolgoznak, amibe láthatóan a Fidesz nem tartozik bele, csak azok, akik épp a Fideszt szerették volna leváltani (vagy kétharmad alá szorítani). És hát kik a legjobbak “a rendszerváltás utáni elit leváltásáért” folytatott harcban?

Nyilván a rendszerváltás előtti elit tagjai, mint a KISZ-titkár Schmuck Erzsébet.

korszakvaltaskgb2.jpgMielőtt a kedves olvasó azon kezdene el gondolkodni, hogy az LMP akkor most a XXI. századi KISZ-titkárok ökokommunista pártja-e, akik úgy akarnak egy “új korszakot” kezdeni, hogy igazából egy régit akarnak és csak azért szeretnék nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, hogy megtudják, kiket érdemes felvenni a pártba, inkább lefordítanám a helyzetet:

Az LMP 8 even át hazudta magát ellenzéki pártnak, de az utóbbi hetekben lebukott. Kiderült, hogy a kampányban végig a Fidesz irányítása alatt álltak, az üzenetet Schmidt Mária vitte. Az egyetlen feladatuk (nem céljuk, feladatuk) az volt, hogy megosszák az ellenzéket és megakadályozzák az összefogást. Ez sikerült. De most, hogy kiderült, hogy több százezer magyar ellenzéki szavazó szemébe hazudtak majd’ egy évtizeden át, nekiálltak össze-vissza beszélni.

Érdemes elolvasni az eredeti interjút is, árad belőle a cinizmus, a gátlástalan hazudozás és a kollaboráció félreismerhetetlen szaga, egy-két olyan véletlenül elejtett beismerő mondat mellett, mint hogy “Schmidt Mária is azt szerette volna, hogy az LMP bekerüljön a Parlamentbe”.

komment

A saját szavazói követelik Szabó Szabolcstól, hogy hagyja ott az LMP-t

2018. július 26. 20:01 - Lámpagyár

Az LMP újabb szintre emelte az ámokfutást, amikor 1,5 évre eltiltotta Tenk Andrást, a Csepelen visszalépő képviselőjelöltjét mindenfajta párttisztség viselésétől. A történet unikális abszurditását az adja, hogy az ő visszalépésének is köszönhető, hogy az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs egyedüli ellenzékiként le tudta győzni Németh Szilárdot, hogy aztán beüljön az LMP frakciójába.

Az LMP tehát megbüntette egy jelöltjét azért, mert visszalépett egy olyan jelölt javára, aki így le tudta győzni a Fideszt és most az LMP-frakcióban ül.

szabo_szabolcs_mti_koszticsak_szilard.jpgSzabó Szabolcs Facebook oldalán már akkor is megjelent pár rosszalló komment, amikor bejelentette, hogy az Együtt kiesése (be nem jutása) miatt az LMP frakciójába fog beülni. Aztán egy ideig úgy tűnt, hogy elült az elégedetlenség, egészen tegnapig. Az LMP újabb védhetetlen, de minden eddiginél abszurdabb büntető lépése után Szabó Szabolcs általában békés és támogató kommentekkel teli Facebook oldala gyakorlatilag felrobbant. Ott tartunk, hogy

a saját szavazói követelik Szabó Szabolcstól, hogy hagyja ott az LMP frakcióját.

Pár példa, természetesen a teljesség igénye nélkül:

“Tisztelt Kepviselo Ur! Szerintem sok csepeli ellenzeki szavazo szivesen venne, ha mint az LMP frakcio tagja barmilyen formaban kommentelne, hogy az On altal valasztott politikai kozossegben a valasztas ota szakmanyban zarjak ki es tiltjak el azokat a politikusokat, akik visszalepesekkel probaltak elosegiteni 1-1 korzetben a Fidesz legyozeset. A legfrissebb dontessel az On egyeni gyozelmet lehoteve tevo Tenk Andrast meszeltek el. Tovabbra is vallalhato moralisan es minden szempontbol Onnek az LMP frakcio?”

szsz2kesz.jpg

“Kedves Szabolcs! Mint az LMP frakció tagjának, mi a véleményed arról, hogy az LMP etikai bizottsága ma Tenk Andrást 1,5 évre eltiltotta attól, hogy a pártban tisztséget viseljen, ill elinduljon az az EP- illetve az önkormányzati választásokon. Tenk volt az, aki Budapest 17-es választókerületében (Csepel-Soroksár) lépett vissza a választások előtt. Ráadásul nem hiába, mivel itt te 5 százalékkal verted Rezsiszilárdot. Szóval mint választópolgár érdekelne a véleményed, ha már beültél a pszeudofideszesek közé.”

szsz5kesz_2.png

A legfrissebb bejegyzések alatt özönlenek az ezekhez hasonló negatív kommentek, elvégre elég nagy morális gimnasztika kell ahhoz, hogy valaki megértse, hogyan ülhet egy összefogás-ellenes párt frakciójában egy olyan képviselő, akit az összefogás tett győztessé. Szabó persze mondhatja, hogy máshova nem ülne be, de ennél még az is jobb lenne, ha függetlenként ücsörögne a parlamentben.

Nem vitás, hogy Szabó Szabolcs a saját hitelességével és népszerűségével játszik minden egyes nap, amíg nem lép ki az LMP frakciójából.

Vagy ahogy szintén egy kedves ellenzéki szavazó foglalta össze:

“Én attól félek, hogy erre az lmp-zésre majd Csepel fog rámenni, megbosszulja magát az önkormányzatin is, meg négy év múlva a következő országgyűlésin is. Most kéne otthagyni őket a csudába.”

szsz1kesz_2.jpeg

komment

Az MSZP és az LMP is kiesne a parlamentből egy most vasárnapi választáson

2018. július 25. 15:52 - Lámpagyár

Megdöbbentő adatokat hozott az egyik utolsó független közvéleménykutató, a Závecz Research friss felmérése. Természetesen az adatok is igazolják a Jobbik pártszakadását, májusban még 15%-on, júniusban már 13%-on, most pedig már 10%-on állnak a teljes népességen belül. Ezt peszre kutatások nélkül is érezni lehetett, Vona lemondása, majd Toroczkai zászlóbontása megtette a hatását. De vannak itt olyan adatok is, amik meglepőek lehetnek.

Például az, hogy egy most vasárnapi választáson az MSZP és az LMP is kiesne a parlamentből.

780.jpegAz MSZP mostanra hat, azaz 6%-ra küzdötte le magát az összesben, míg a biztos pártválasztók között 10%-ot ért el. A belháborúval foglalatoskodó LMP-t 3%-ra mérték az összesben, és 5%-ra a biztos pártválasztók között. Mivel az előbbi párt pártszövetségben indult a választáson, 10%-ot kellett elérjen a parlamentbe kerüléshez, míg utóbbinak 5%-ot. Ez látszólag épphogy meg is van mindkettőnél. Igen ám, de csak papíron, hiszen ezek kerekített adatok. A választási eredménnyel ellentétben ugyanis a közvéleménykutatások eredményét mindig egész számokra kerekítik a kutatók a publikáláskor. És bár a pontos adatokat nem ismerjük, beszédes, hogy mindkét párt támogatottsága hónapok óta meredeken csökkenő tendenciát mutat. Ebből egyenesen következik, hogy az MSZP 10% alatt, az LMP pedig 5% alatt találta magát júliusban.

A Jobbik tehát a “néppártosodás” után a kispártosodás útjára lépett, az MSZP és az LMP pedig be sem jutna a parlamentbe.

Erősödni pedig csak a Fidesz és a DK tudott. Hát, így áll a magyar belpolitika a választások után 3 hónappal.

komment

Az LMP zárja ki Szabó Szabolcsot és Csárdi Antalt!

2018. július 20. 12:30 - Lámpagyár

Az elmúlt hetekben és napokban egyértelművé vált, hogy az LMP számára nincs nagyobb bűn, mintha valaki a kormányváltás érdekében részt vett az ellenzéki koordinációban:

  • Hadházy Ákost eltiltották minden pártisztségétől, majd megverték, amiért arra bíztatta az LMP jelöltjeit, hogy lépjenek vissza az esélyes ellenzéki jelöltek javára

  • Kassai Dánielt kizárták az LMP-ből, mert a körzetében visszalépett a szocialista Kunhalmi Ágnes javára, aki egyébként így legyőzte fideszes kihívóját

  • Meg is fosztották, meg nem is Szél Bernadettet elnöki párttisztségétől, a büntetés oka itt is az ellenzéki koordinációban való részvétel volt

Közben minden más bűn következmények nélkül maradt, Sallai Róbert Benedeket nem zárták ki a pártból Hadházy megverése miatt, Schmuck Erzsébet és Szél Bernadett nem kaptak büntetést amiatt, hogy a kampányban a Fidesszel egyeztettek, és persze Ungár Péter is megúszta egy ejnye-bejnyével, hogy szánt szándékkal hamisan szerződött Ron Werberrel, hogy ne kelljen kifizetni. Ezek nem bűnök az LMP szerint, ellenben az összefogással, az egyetlen dologgal, amivel legalább a Fidesz kétharmadát bizonyosan meg lehetett volna akadályozni, ha az LMP visszalépett volna egy-két helyen.

Az LMP tehát eddig egyetlen dologban tűnik következetesnek fennállása óta: azoknak a megbüntetésében, akik nem a Fidesz, hanem az ellenzék és a kormányváltás érdekeit szolgálták.

Van itt azonban egy kis bökkenő. Ül két olyan ember az LMP frakciójában, akiknek az egyéniben elért mandátuma abban a bizonyos ördögtől való összefogásban fogant. Csárdi Antal soha az életben nem nyert volna a Belvárosban, ha a többi ellenzéki jelölt nem lép vissza a javára, ahogy Szabó Szabolcs sem nyert volna Csepelen, ha a többi ellenzéki jelölt nem dönt a visszalépés mellett.

Szóval, kedves LMP, tessék azonnal kizárni a pártból és a frakcióból Csárdi Antalt és Szabó Szabolcsot!

csardiszabo.jpg

(A két főbűnös, akik a XX. századi szemkilövető bukottbaloldal segítségével jutottak az LMP frakciójába, csökkentve a Fidesz kétharmadának esélyét is!!)

Egyszer az életben ne csináljatok segget a szátokból, vigyétek végig, amit elkezdtetek! Számoljatok csak le a “XX. századi pártokkal történő bűnös együttműködésben” résztvevő politikusaitokkal, vagy milyen bullshiteket is szoktatok erről mondani. Ha azoknak menniük kell, akik visszaléptek más pártok jelöltjeinek javára, akkor azoknak is menniük kell, akik ugyanebben az együttműködésben a nyertes oldalon álltak. Az elvek így működnek, nem csak akkor szokták őket alkalmazni, amikor kapóra jön, éppen ettől nevezik őket elveknek.

Gerincet nem várunk tőletek, de legalább egyetlen csigolyát mutassatok fel, ha van egyáltalán. Zárjátok ki Csárdi Antalt és Szabó Szabolcsot is!

komment

Ungár Péter akár 5 év börtönt is kaphat csalás miatt

2018. július 06. 08:52 - Lámpagyár

A Magyar Narancs birtokába került egy videófelvétel, amelyen Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt kérdezgeti az LMP tagsága a választások után. Mint ismert, Ron Werber tanácsadó már a kampányban otthagyta az LMP-t, mert nem fizették ki. Most kiderült, hogy ez nem független attól, hogy Ungár Péter duplahatost akart dobni a családon belüli bűnelkövetési versenyben. A most előkerült videóban ugyanis Ungár Péter bevallja, hogy teljesen tudatosan, előre megfontoltan verték át a híres kampánytanácsadót a vele kötött szerződéssel, amit Ungár akkor még írhatott volna alá az LMP nevében.

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.”

- ecseteli Ungár a csalást, amihez Szél Bernadett “miniszterelnök-jelölt” is helyeslően bólogat. Szél rezzenéstelen arca már csak azért is vérlázító, mert ez a gyakorlat természetesen teljesen törvénytelen, ami ezek szerint bevett dolog az LMP-n belül. Amit Ungár csinált, az a polgári jog értelmében álképviseletet, büntetőjogilag egyenesen csalást jelent.

A Btk. szerint Ungár akár 5 év, de legalább 3 év szabadságvesztésre ítélhető a csalás miatt.

upborton_2.pngEz csak attól függ, hogy Ron Werber 5 millió forintnál kevesebbet vagy többet kapott volna, ez ugyanis az értékhatár a “nagyobb kár” és a “jelentős kár” okozása között a btk-ban, előbbit 3, utóbbit 5 évvel jutalmazzák. Mivel az átláthatóságról papoló LMP a tanácsadó szerződését is eltitkolta, nem tudjuk, hogy hány évre vonnák ki a forgalomból Ungárt, ha nem a fideszes Schmidt Mária fiacskája lenne. Emlékezetes, hogy Ungár zaklatási ügyéből sem lett rendőrségi ügy a #metoo botrány kellős közepén, sőt a kormánymédia sem támadta. El lehet képzelni, hogy ha bármely valódi ellenzéki politikusnak lett volna ilyen ügye, hány szögből közvetítették volna a köztévé kamerái, ahogy bilincsben viszik el “az ellenzéki zaklatási botrány” elkövetőjét. Ungárnak nem kellett ettől tartania, ahogy megérzésünk szerint most sem kell.

A Fidesznek minden olyan katonája értékes, aki bizonyos számú emberrel el tudja hitetni, hogy ő ellenzéki. Ha még családtag is, akkor minden meg van engedve a zaklatástól a csalásig.

Polt Péter tehát jó eséllyel pontosan azt fogja tenni Ungárral, mint a fideszes bűnözőkkel: semmit. Innentől pedig már csak az a kérdés, hogy a törvénytelenségre mi lesz az LMP szokásos bullshit-magyarázata: ez a jobb- és baloldal meghaladásának a része, esetleg a XXI. századi pártok így intézik a dolgaikat vagy ez már egyenesen a korszakváltás. Vagy csak az van, hogy van itt pár gerinctelen és gátlástalan gazember, akik az ellenzékből segítik az Orbán-rendszert minden ellenzéki együttműködés szétverésével, ezért cserébe pedig megtehetnek bármit.

komment

Ezért nem fogott össze az LMP: a párt végig egyeztetett a Fidesszel

2018. július 04. 19:51 - Lámpagyár

Sok idő után végetért a bohózat, amely arról szólt, hogy az LMP egy “ellenzéki párt”, csak nem akar közösködni a 2010 előtti politikai erőkkel. Eddig legalábbis ez volt a hivatkozási alap minden kollaborációra: ha az volt a kérdés, hogy miért szavazták meg a Fidesz alkotmánybíráit, hogy Szél Bernadett miért röhögcsélt Kósa Lajossal Tusnádfürdőn, vagy hogy miért nem léptek vissza az esélyes ellenzéki jelöltek javára a kampányban, épphogy kétharmadot adva ezzel a Fidesznek. A “se Orbánnal se a baloldallal” politika természetesen csak egy vaskos hazugság volt, az ok ennél jóval egyszerűbb:

a Magyar Narancs derítette ki, hogy az LMP kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet a kampány során végig egyeztetett a Fidesszel, erről pedig a “miniszterelnök-jelöltjük”, Szél Bernadett is tudott.

kosa_szel.jpegÍgy persze rögtön érthetővé is válik, hogy az LMP miért nem lépett vissza az esélyes ellenzéki jelöltek javára a kampányban, ezzel pedig csak Budapesten 5 olyan körzetben is győzelemhez segítve a Fideszt, ahol egyébként az ellenzéki szavazók voltak többségben. Így már érthető az is, hogy utólag miért indítottak fegyelmi eljárásokat a kormányváltás érdekében visszalépő LMP-s jelöltek ellen, miért verték meg az összefogást sürgető Hadházy Ákost, és ő miért jutott egyértelműen arra, hogy az LMP tele van a Fidesz ügynökeivel. Most már inkább az a kérdés, hogy vannak-e még az LMP-ben nem Fidesz-ügynökök.

A Magyar Narancs sztorija ugyanis nagyjából azt jelenti, hogy az LMP-t végig a Fidesz pártközpontjából irányították, a párt a NER látszatellenzéki KDNP-je.

A Mancs szerint Schmuck Erzsébet azzal a Schmidt Máriával egyeztetett, aki egyébként is családilag összefonódik az LMP-vel, hiszen az LMP-s Ungár Péter édesanyja. Eddig lehetett azt mondani, hogy jaj szegény Ungár Péter nem tehet róla, hogy az anyja az Orbán-rendszer egyik irányítója, mostanra viszont vége az efféle bohózatoknak. Aki a kampányban húzódozik az ellenzéki tárgyalásoktól, de a Fidesszel folyamatosan egyeztet, az nem más, mint kollaboráns;

az LMP a Fidesz ellenzéki gúnyába öltöztetett fiókpártja. Pont.

komment

Megújulás MSZP-módra: az új pártelnököt zavarják “a villamoson bűzölgő hajléktalanok”

2018. június 23. 16:21 - Lámpagyár

Egy hét sem telt el azóta, hogy miközben az MSZP a parlamentben elítélte a Fidesz hajléktalanokat büntető alkotmánymódosítását, Zuglóban leszavazta, hogy egy civil szervezet a saját pénzén felújítson egy önkormányzati tulajdonú épületet pár keresettel is rendelkező hajléktalannak. Most úgy tűnik, hogy az MSZP nem csak konkrét helyi ügyekben viselkedik Fideszként, hanem országosan is:

a frissen elnökké választott Tóth Bertalan a Heti Válasznak adott interjújában árulta el, hogy őt zavarják “a villamoson bűzölgő hajléktalanok”.

tbhajlektalan3.jpgAz MSZP láthatóan tehát végleg leszámolt azzal, hogy valaha egyszer még rendes baloldali párt legyen. Olyan, ami fedélt akar mindenki feje fölé, megélhetést és létbiztonságot akar biztosítani mindenkinek, mert hiszi, hogy ez minden embernek jár. Ezt a fajta baloldaliságot képviselte Horn Gyula vagy Lendvai Ildikó és éppen ezt a fajta baloldaliságot számolja most fel Tóth Bertalan. Miközben évek óta azzal vádolják az MSZP-t, hogy képtelen a megújulásra, ideje észrevenni:

van itt megújulás, az MSZP éppen most árulja el az összes baloldali és szocialista értéket, amit a múltban képviselt.

Mert persze lehet azt, mondani, hogy egy embernek nem az utcán van a helye, hanem melegben, fedél alatt, meg úgy is lehet fogalmazni, hogy az utcán élni embertelen dolog, amit nem nézhetünk tétlenül, de “villamoson bűzölgő hajléktalanokról” beszélni egyszerűen ugyanaz az embertelen, primitív bunkóság, mint amit a Rezsiszilárdoktól látunk nap, mint nap.

A zuglói sztoriról persze kiderült, hogy az MSZP azért szúrt ki a hajléktalanokkal és a rajtuk saját pénzből segíteni akaró civilekkel, mert a Fidesz ezt akarta.

Számoljunk tehát azzal a lehetőséggel is, hogy az MSZP nem a szociális felelősséget és a baloldaliságot árulta el, hanem az ellenzékiséget. Kérdés, hogy melyik a rosszabb.

komment

Összefogás? Ugyan. Gyurcsányozással kezdi MSZP-elnökségét Tóth Bertalan

2018. június 19. 13:01 - Lámpagyár

A friss MSZP-elnök már az első interjújában nekiment a DK-nak

Alig tűnt el a hírfolyamból, hogy Tóth Bertalan lett az MSZP új elnöke, a minden idők legszűkebb többségével megválasztott MSZP-elnök már meg is találta a választási eredmény felelősét. Tóth a Népszavának adott interjúban úgy fogalmazott, hogy

“a DK jelöltjei rendkívül gyengén teljesítettek, magyarán gyenge volt a beágyazottságuk”

Arról nem beszélt, hogy az éppen vele interjút készítő Népszavának a kampányra időzített különkiadása miért népszerűsített DK-s jelöltekre ráinduló kamujelölteket, de ezt valószínűleg nem is nézte volna jó szemmel a Népszava-tulajdonos Puch László, Tóth legfőbb támogatója. Ez persze már nem fontos. Az igazán fontos egy pártelnök legelső interjújában az, hogy milyen irány várható a politikájától. Aki azt gondolta, hogy a választási vereségből Tóth arra a következtetésre jutott, hogy az EP-választásra már egy komolyabb fokozatba kapcsolt összefogásra van szükség a baloldalon, az nagyot tévedett. Tóth szerint

“olyan előnytelen megállapodást még egyszer nem kötnek a szocialisták Gyurcsány Ferenc pártjával, mint a 2018-as választások előtt”

16819600_e603e7e1dc001d9bb3b00cc4661bcab1_wm.jpgAz összefogás tehát a jövőben inkább a zsarolás szinonimája lesz az MSZP-nél, ahogy azt már Botka Lászlónál is láttuk “a DK jöhet, de Gyurcsány takarodjon, éljen az összefogás” címszóval. A választási vereség felelőse úgyis megvan:

az MSZP-vel és a vidéken számos helyen 8%(!) alatti eredményeket elérő MSZP-jelöltekkel hál’isten nincs semmi baj, mert Gyurcsány a hibás.

Úgy tűnik, hogy a tényekkel való szembenézés, annak az okainak a megkeresése, hogy miért az MSZP a legelutasítottabb párt ma Magyarországon (a Fideszt is számítva), most sem fog megtörténni. Pedig ideje volna, ha nem Tóth Bertalan akar lenni az utolsó MSZP-elnök a történelemben. Egyelőre inkább utóbbi felé tett most egy lépést.

Arról, hogy Tóth miért Puch László embere az MSZP-ben és hogy miért örülhet a megválasztásának Orbán Viktor, itt írtunk.

komment

Alakul az MSZP-Párbeszéd belháború a szocialisták zuglói mutyija miatt

2018. június 15. 13:13 - Lámpagyár

Amíg a parlamentben nagy az egyetértés az ellenzéki pártok között abban, hogy nem szabad megszavazni a Fidesz legújabb hajléktalan-ellenes alkotmánymódosítását, Zuglóban kicsit másképpen alakultak a dolgok. Szabó Rebeka írta ki a Facebook-oldalára, hogy volt egy megállapodás az Utcáról Lakásba Egyesülettel Zuglóban, miszerint a civil szervezet költségén felújítanának egy romos, önkormányzati tulajdonú házat, hogy oda jövedelemmel rendelkező hajléktalanok költözhessenek be. Szabó Rebeka szerint

ezt a megállapodást a szocialisták felrúgták, mert nem tetszett a Fidesznek.

vajon-tenyleg-a-fidesz-iranyitja-a-hatterbol-az-mszp-t.jpg

Persze nem ez az első eset, hogy a médiában és a parlamentben ellenzékiként szereplő MSZP-sek helyben alkut kötnek a Fidesszel. Zuglóban ennek különösen nagy hagyományai vannak. Na de olyan, alapvető emberiességi kérdésben, mint a hajléktalanság betiltása(!!), még a szocialistáktól sem láttunk ilyen köpönyegforgatást. Ki tudja, ezek után talán a Stop Sorost is meg lehet majd szavazni pár “mellényomással”, ha Orbán Viktor úgy akarja. Itt azonban nincs vége a történetnek, Szabó Rebeka ugyanis a posztban keményen beszólt pártja szövetségesének, az MSZP-nek:

“Ilyenkor érdekes módon fontosabbnak tartják (a szocialisták - a szerk.) a fideszes képviselő véleményét a saját (feltételezett) értékrendjüknél, illetve a rászoruló embertársaknak nyújtott segítségnél.”

szr2.pngArra, hogy valaki megkérdezze Szabó Rebekától, hogy akkor miért is indultak közös listán azzal az MSZP-vel, amiről eddig is tudni lehetett, hogy itt-ott együttműködik a Fidesszel, nem kellett sokáig várni. Berkecz Balázs, a Párbeszéd elárult és azóta megszűnt szövetségesének, az Együttnek a politikusa hamar megtette kommentben:

bb.pngHát, fentiekkel nehéz vitatkozni, ahogy azzal is, hogy a zuglói mutyival beindulni látszik az MSZP-Párbeszéd belháború

komment