Lámpagyár

ahol a fény születik

Mi lesz, ha Paks2 felett lesz radioaktív felhő?

2017. november 26. 12:16 - Lámpagyár

Elég lesz a gyurcsányozás? Vagy Brüsszel lesz a hibás? Esetleg akkor végre felébred az ország? Lehet, de akkor már nagyon, nagyon, nagyon késő lesz.

Csak pár napja történt, hogy a Paks2-t is építő Roszatom hibájából radioaktív felhő járta be Európa légterét. A jelenségnél csak két dolog ijesztőbb. Az egyik, hogy miként tagadta le a hibát az orosz atomvállalat, amikor már konkrét bizonyítékok voltak arról, hogy ők a hibásak. Többek között még az orosz meteorológiai központ is kimutatta, hogy a Roszatom erőművéból származnak a radioaktív anyagok. A másik pedig, hogy csak pár napja történt ez az egész, a magyar közbeszéd már szépen át is siklott felette, holott ez a cég fog orosz gigahitelből atomerőművet építeni Pakson. Sehol egy tüntetés, sehol egy lemondó miniszter (na jó, ezt az elmúlt évek után mi sem vártuk), és egyáltalán, nem is foglalkozik már senki a témával.

Mi lesz majd akkor, ha csak annyit látunk majd, hogy a Magyar Idők azt írja a címlapján, hogy minden a legnagyobb rendben van Pakson?

03936d70a8acd37347dcf558e4bfbffc.jpeg

Mi lesz akkor, ha nálunk lesz baj? Az MTI talán kiad majd egy kétsoros mínuszos hírecskét, hogy “apró műszaki hiba történt Pakson, de amúgy minden rendben”, miután a nyugati sajtó már tele lesz a hírrel a már ott érzékelt radioaktív sugárzás miatt? Így járt el az ukrán állami hírügynökség is Csernobil idején, előbb hallgattak, majd amikor már egyértelmű volt, hogy baj van, akkor hazudtak. Mit teszünk majd akkor, mit csinál majd a Fidesz?

Elég lesz a gyurcsányozás? Vagy Brüsszel lesz a hibás? Esetleg akkor végre felébred az ország? Lehet, de akkor már nagyon, nagyon, nagyon késő lesz.

Ne várjuk meg! Beszélgess erről a családoddal és a barátaiddal, minél több helyen gyújts fényt a sötétségben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5813390127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása