Lámpagyár

ahol a fény születik

Csak egy ellenzéki párt mert szembemenni Orbánnal családügyben

2019. április 01. 19:58 - Lámpagyár

Soha nem volt ilyen egyetértés a parlamentben - gondolhatnánk, de másról van szó.

A mai parlamenti szavazás nem azt mutatta, hogy Magyarországon tényleg diktatúra van, amelyben a kormányzó hatalom a nép felének ellenében dúlja fel az országot, egyedül törvényeket hozva, semmibe véve az ellenzéket. Sőt a mai szavazás alapján gyanútlan európai nézelődő akár azt is gondolhatná, Magyarország mintaszerű demokrácia, ahol kormány és ellenzék vállt vállnak vetve együtt dönt a haza érdekében.

Orbán “családvédelmi akciótervét” ugyanis megszavazta a Jobbik, az MSZP és az LMP is, egyedül a DK szavazott nemmel.

ellenzekennevetnek.jpgNem ma készült fotó, de akár ma is készülhetett volna

Az az ellenzék szavazta meg tehát (mínusz DK), amelyet 9 éve folyamatosan semmibe vesznek, a javaslataikat pedig anélkül söprik le az asztalról, hogy egyáltalán szavazásra bocsájtanák őket. Az ellenzéknek 9 éve egyetlen vesszőt sem engednek módosítani a Fidesz törvényjavaslatain, ha pedig kritikát fogalmaznak meg, megkapják, hogy sorosista hazaárulók, akik szánt szándékkal akarnak ártani az országnak. Egy ilyen rendszerben teljesen mindegy, hogy miről szól egy adott törvényjavaslat; családokról, cuki kiskutyákról, a palackorrú delfinek megmentéséről, mert egy ilyen rendszerben azt kell minden nap megmutatni, hogy ez már nem demokrácia.

Az ellenzéknek egy ilyen rendszerben együtt szavazni a kormánnyal szimpla gyávaság.

És ehhez az sem kell, hogy tudjuk, hogy Orbán “családvédelmi akcióterve” csak a felső tízezernek szól, azoknak, akik simán kifizetik zsebből egy ötmilliós autó másik felét és hozzá tudnak tenni 10 milliót szintén zsebből a kedvezményes hitelhez, aminek a másik felét ugye azok fogják kifizetni, akiknek esélyük sincs ilyen úri huncutságokra. Ha ez a javaslat társadalmilag és szakmailag jó lett volna, akkor sem lett volna szabad megszavazni. Mármint azoknak, akik ellenzékinek tartják magukat. Aztán mondjon a kormánypropaganda, amit akar. Nagy kár, hogy ezt most csak a DK vállalta be.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7814732581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása