Lámpagyár

ahol a fény születik

Így használja fel a Jobbik Havas Henriket a néppártosodásra

2017. december 06. 14:32 - Lámpagyár

Havas Henrik nem azért bűnös, mert megírta ezt a könyvet, hanem azért, mert így írta meg.

Megjelent Havas Henrik Vona Gáborról szóló könyve. Mióta tudni lehet, hogy a baloldali véleményformáló és műsorvezető a szélsőjobboldali politikusról fog könyvet írni, sokan pusmogják, hogy ezzel maga Havas Henrik legitimálja a Jobbik néppártosodását. Szomorú persze az az ország, ahol nem írhat bárki könyvet bárkiről, de azért érdemes elgondolkodni e kijelentés igazságtartalmán. Mert az kétségtelen, hogy egy ilyen könyv akár izgalmas is lehetne, ha azzal foglalkozna, hogyan épült fel a cigány- és zsidóellenességre egy párt, hogyan kapcsolódott össze a “fajvédő öntudat” az EU-ellenességgel, és persze azzal, hogy 

Miként akarja most a párt levetni a bűnös múltját, egyáltalán: lehet-e egy antiszemita gyökerű párt a sorosozó Orbán-kormány hiteles ellenzéke.

havas_vona-640x450.jpg

De nem. Ebben a könyvben nincsenek konfliktusok, nincsenek vívódások, csak a pr-managerek által felrajzolt szép karakterfejlődési ív, ahogyan - hogy, hogy nem - Vona Gábor minden igaz magyar ember szívébe eljut előbb vagy utóbb.

És Havas Henrik nem azért bűnös, mert megírta ezt a könyvet, ugyan már. Azért bűnös, mert így írta meg.

Mert hát mi lehetne bizalomgerjesztőbb üzenet a baloldaliak felé, ha nem az, hogy egy baloldali médiaszereplő ír pr-könyvet a néppártosodó szélsőjobbról? Valahogy mégiscsak el kell feledtetni, hogy pár éve még “tagok legyünk vagy szabadok” felkiáltással gyújtották fel az EU-zászlót, vagy hogy az első politikai sikert a “cigánybűnözés” szókapcsolatra felfűzött kampányuk hozta. Láthatóan ez volt a mesterterv, Vona Gábor pedig el is szólta magát a Kempinski Hotelben a könyvbemutatón, a HVG szerint szó szerint ezt mondta: 

“De ajánlom a bizonytalanoknak és a baloldaliaknak is, hiszen Havas Henrik írta.”

Ilyen alapon akár azt is ajánlhatná, hogy szavazzunk a Jobbikra, hiszen Havas Henrik is ismer olyat, aki a Jobbikra fog szavazni. Viccnek durva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr913450281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása