Lámpagyár

ahol a fény születik

Az LMP is érintett a zuglói parkolási botrányban - Miért sunnyog Vágó Gábor átláthatósági biztos?

2019. március 27. 20:08 - Lámpagyár

Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban felforrósodott parkolási botránynak nem csak a Fidesz, az MSZP és Karácsony Gergely az érintettje, hanem EP-listavezetője révén az LMP is. Vágó Gábort 2018 januárjában mutatta be Karácsony, mint Zugló új átláthatósági biztosát. Ismétlem, mint Zugló ÁT-LÁT-HA-TÓ-SÁ-GI biztosát. 

Ha valakinek fel kellene tűnnie, hogy Zuglóban olyannyira szétlopják a parkolási pénzeket, hogy veszteséges tőle az önkormányzat, az maga az átláthatósági biztos Vágó Gábor.

vg.png

A bemutatásakor ő maga is elmondta, hogy bizony mindenről tudni fog:

“Havonta, egyesével vizsgálom át az önkormányzati cégek működését Zuglóban, az eredményekről és ajánlásaimról pedig nem csak a megbízó önkormányzatot, hanem a zuglóiakat is tájékoztatom”

Gondolhatnánk, hogy biztos azért nem borította hát a bilit, mert ez csak egy látszatpozíció és nem jár valódi ellenőrzési jogokkal, szegény Vágó nem láthatott rá a Fidesz-MSZP-Karácsony triumvirátus ténykedésére. És mekkorát tévednénk! Karácsony Gergely a bemutatásakor ki is emelte, hogy

„Semmilyen megkötés vagy semmilyen politikai elvárás nincs vele szemben. Az a dolga, hogy a lehető legtöbb esetleges problémát feltárja, és a lehető legtöbb javaslattal éljen a kezelésükre. Azt gondolom, a rendeletnek megfelelően kialakított szerepkörét be fogja tölteni, tehát ilyen szempontból nem lesz politikai nyomás alatt, sőt kifejezetten buzdítom arra, hogy mindenhova benézzen és mindent föltárjon”

rs63809_da_20180125_4169-scr.jpg

Vágó Gábor tehát szabad kezet kapott, jogkört kapott, és több, mint egy éven át nem csinált semmit a hallgatáson túl. Pedig ő is pontosan annyit tudott a parkolási maffiáról, mint Karácsony, ha nem többet.

Ezek után kifejezetten röhejes, hogy az LMP Ungár Péter vezetésével a parlamentben parkolási bírságokat osztogatott a fideszes képviselőknek. Adniuk kellett volna a szocialistáknak is és saját maguknak is. Ha pedig eddig azt kérdeztük magunktól, hogy Karácsony Gergely vajon bukja-e a főpolgármester-jelölti ellenzéki jelölését a parkolási botrányban tanúsított hallgatása miatt, akkor azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy

Vágó Gábor elveszíti az LMP listavezetői pozícióját vagy a pártja is úgy fog sunnyogni, mint ő átláthatósági biztosként?

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6414720319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása