Lámpagyár

ahol a fény születik

Ungár Péter akár 5 év börtönt is kaphat csalás miatt

2018. július 06. 08:52 - Lámpagyár

A Magyar Narancs birtokába került egy videófelvétel, amelyen Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt kérdezgeti az LMP tagsága a választások után. Mint ismert, Ron Werber tanácsadó már a kampányban otthagyta az LMP-t, mert nem fizették ki. Most kiderült, hogy ez nem független attól, hogy Ungár Péter duplahatost akart dobni a családon belüli bűnelkövetési versenyben. A most előkerült videóban ugyanis Ungár Péter bevallja, hogy teljesen tudatosan, előre megfontoltan verték át a híres kampánytanácsadót a vele kötött szerződéssel, amit Ungár akkor még írhatott volna alá az LMP nevében.

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.”

- ecseteli Ungár a csalást, amihez Szél Bernadett “miniszterelnök-jelölt” is helyeslően bólogat. Szél rezzenéstelen arca már csak azért is vérlázító, mert ez a gyakorlat természetesen teljesen törvénytelen, ami ezek szerint bevett dolog az LMP-n belül. Amit Ungár csinált, az a polgári jog értelmében álképviseletet, büntetőjogilag egyenesen csalást jelent.

A Btk. szerint Ungár akár 5 év, de legalább 3 év szabadságvesztésre ítélhető a csalás miatt.

upborton_2.pngEz csak attól függ, hogy Ron Werber 5 millió forintnál kevesebbet vagy többet kapott volna, ez ugyanis az értékhatár a “nagyobb kár” és a “jelentős kár” okozása között a btk-ban, előbbit 3, utóbbit 5 évvel jutalmazzák. Mivel az átláthatóságról papoló LMP a tanácsadó szerződését is eltitkolta, nem tudjuk, hogy hány évre vonnák ki a forgalomból Ungárt, ha nem a fideszes Schmidt Mária fiacskája lenne. Emlékezetes, hogy Ungár zaklatási ügyéből sem lett rendőrségi ügy a #metoo botrány kellős közepén, sőt a kormánymédia sem támadta. El lehet képzelni, hogy ha bármely valódi ellenzéki politikusnak lett volna ilyen ügye, hány szögből közvetítették volna a köztévé kamerái, ahogy bilincsben viszik el “az ellenzéki zaklatási botrány” elkövetőjét. Ungárnak nem kellett ettől tartania, ahogy megérzésünk szerint most sem kell.

A Fidesznek minden olyan katonája értékes, aki bizonyos számú emberrel el tudja hitetni, hogy ő ellenzéki. Ha még családtag is, akkor minden meg van engedve a zaklatástól a csalásig.

Polt Péter tehát jó eséllyel pontosan azt fogja tenni Ungárral, mint a fideszes bűnözőkkel: semmit. Innentől pedig már csak az a kérdés, hogy a törvénytelenségre mi lesz az LMP szokásos bullshit-magyarázata: ez a jobb- és baloldal meghaladásának a része, esetleg a XXI. századi pártok így intézik a dolgaikat vagy ez már egyenesen a korszakváltás. Vagy csak az van, hogy van itt pár gerinctelen és gátlástalan gazember, akik az ellenzékből segítik az Orbán-rendszert minden ellenzéki együttműködés szétverésével, ezért cserébe pedig megtehetnek bármit.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5414096471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása