Lámpagyár

ahol a fény születik

Karácsony kihagyta az MSZP-t az árnyékkormányából

2018. március 12. 08:55 - Lámpagyár

Tegnap mutatta be árnyékkormányát Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje. A névsor valószínűleg mindenkit meglepett, hiszen összesen két ismertebb név szerepelt az árnyékkormányban (a jobboldali Mellár Tamás, volt fideszes önkormányzati képviselő és Wittinghof Tamás budaörsi polgármester), mindenki más teljesen ismeretlen.

Karácsony Gergely gyakorlatilag kihagyta a teljes MSZP-t az árnyékkormányából.

bf66b9cc961aac6be9d9df9907ef305e.jpegPersze ez a kormány így, ebben a formában nyilvánvalóan soha nem fog megalakulni, már csak azért sem, mert az MSZP-Párbeszéd nem képes egyedül kormányt váltani; ha a demokratikus ellenzék győz áprilisban, koalíciós kormányzás lesz. Üzenetértéke azonban mégis van a névsornak, hiszen nem mindegy, hogy egy ilyen helyzetben kiket akarna pozícióba juttatni Karácsony.

Azok kapták most a legnagyobb pofont Karácsonytól, akik a hátukon vitték az MSZP-t az elmúlt években.

Korózs Lajos, Hiller István, Kunhalmi Ágnes, Burány Sándor, Gőgös Zoltán - csak pár név azok közül, akik 8 éve állják a sarat szocialista politikusként, minden nap szembesülve azzal, hogy az ellenzékiségük miatt hol hazaárulóknak, hol Soros-ügynököknek bélyegzik őket. Ehhez képest most nem ők a sztárok a színpadon, hanem olyan civilek, akik szép csendben elvoltak ez idő alatt, néha-néha elmormolva egy visszafogott kritikát az elsővonalas politikusok védsánca mögül.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem Karácsony Gergely lett az MSZP új arca, hanem az MSZP lett Karácsony új pártja.

Azt mindenki döntse el magában, hogy egy pirosra festett Párbeszéd jobb, sikeresebb lehet-e majd az 1%-os zöld verzónál. Az viszont, hogy az MSZP ikonikus arcainak lassan csomagolniuk kell, egészen biztosnak látszik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr613731788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása