Lámpagyár

ahol a fény születik

A Fideszt megtapsolta az MSZP, Gyurcsányt nem - VIDEÓ

2018. május 10. 17:32 - Lámpagyár

Nesze neked összefogás.

Furcsa jelenet zajlott le a parlament alakuló ülésén. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az alakuló ülést vezető korelnök kihirdette a frakciókat és a frakciók vezetőit. Bár elvileg ez egy üres formaság, mégis rámutatott arra, mennyire is gondolják komolyan a pártok az összefogást és az egységes ellenállást az Orbán-rendszerrel szemben. Elsőként a Fidesz frakcióját jelentették be, Kocsis Máté vezetésével. Taps. Aztán jött a Jobbik, Gyöngyösi Márton vezetésével. Taps. A KDNP következett, Harrach Péterrel. Taps. Jött az MSZP, Tóth Bertalannal. Taps. Majd jött a DK és Gyurcsány. Teljes csönd. És bár a DK képviselői az eskütétel után kivonultak, így ők nem tudták megtapsolni saját magukat, mégis csak érdekes, hogy az egy hónappal ezelőtt összefogásról duruzsoló ellenzéki pártok

végigtapsolták a Fideszt és a KDNP-t, majd kaján vigyorral az arcukon, tüntetőleg nem tapsolták meg a DK-t.

nemtaps.pngVidám ellenzékiek nem-taposlás közben

Nem csak Szél Bernadettnek, Ungár Péternek és a szocialistáknak, hanem Szijjártó Péternek és Fazekas Sándornak is nagyon tetszett, hogy Gyurcsánynál nem volt taps.

Mondhatnánk, hogy végre valami, amiben az ellenzék egymásra talált a Fidesszel - ha ez nem lenne sírnivalóan szánalmas és szomorú.

Mert az, hogy az LMP nem tapsolt a DK-nak, önmagában nem meglepő, annak ellenére sem, hogy Gyurcsányék egyoldalúan léptek vissza Szél Bernadett javára a kampányban. Az LMP-nek a 3. Fidesz-kétharmad sem volt drága azért, hogy gyengítsék a DK esélyes budapesti jelöltjeit (4 körzetet vettek el az ellenzéktől Budapesten a DK-val való szembeindulással). De hogy az az MSZP nem tapsolt, amely az egész országot lefedő választási megállapodást kötött a DK-val a választásra, már igencsak beszédes.

Az MSZP-n láthatóan semmit sem változtatott az újabb kétharmad: ők továbbra sem Orbánt, hanem Gyurcsányt akarják legyőzni.

Azok a baloldaliak, akik abban reménykedtek, hogy na majd most biztosan egymásra találnak a baloldali pártok, inkább ne nézzék meg az alábbi videót. Még a végén le találják hányni az MSZP-frakciót (tisztelet az egyetlen kivételnek, Kunhalmi Ágnesnek).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7813904564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása