Lámpagyár

ahol a fény születik

Hol volt a Jobbik, amikor...?

2017. december 13. 09:21 - Lámpagyár

Épp megszavazták a Fidesszel azokat a törvényeket, amik miatt mi kint tüntettünk az esőben.

Sok, a Jobbik politikájától egyébként távol álló ember morfondírozik most azon, hogy pénteken elmenjen a párt tüntetésére, amiért a Fidesz az Állami Számvevőszéket felhasználva akarja a pártot korlátozni. Sokan azt mondják, hogy ez ezért nem is a Jobbikról, hanem a demokráciáról, a jogállamról, a fideszes önkény elutasításáról szól. Arról már a Lámpagyár is megemlékezett, hogy igen, még akkor is ki kell mondani, hogy az ÁSZ nyilvánvalóan politikai okból, utasításra büntette meg a pártot, ha egyébként tényleg fillérekért kaptak plakáthelyeket Simicskától. Foglalkozhatnánk most azzal, hogy az sem túl jogállami, ha egy párt minden más pártnál olcsóbban jut plakáthelyhez egy oligarcha jóvoltából, de ez az írás most nem erről szól. Hanem arról, hogy vannak dolgok, amiket nem kellene aranyhalként elfelejteni.

Arról, hogy hányszor álltunk az esőben a Kossuth-téren az elmúlt években azokért a dolgokért, amikről most a jobbikos politikusok beszélnek. És arról, hogy hol volt akkor a Jobbik.

Hol volt a Jobbik, amikor a magánnyugdíjpénztárak ellopása miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor az oktatás tönkretétele miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a trafikmutyi miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor az EU-ellenesség miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a CEU bezárása ellen tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor Paks2 miatt tüntettünk?

Hol volt a Jobbik, amikor a Népszabadság bezárása miatt tüntettünk?

zaszlo_1.jpg

Ezek talán nem szóltak eléggé a magántulajdon szentségéről, a jogállamiságról, az európaiságról, a sajtószabadságról, a demokráciáról? Dehogynem. Csak ők akkor hazaárulóztak minket. Gárdamellényben ellentüntettek. EU-zászlót égettek. Zsidókat akartak listázni. Cigányoztak. Buziztak. Ezeket aggatták ránk is, csupán azért, mert mi mást gondoltunk, mint ők. Mert mi akkor is komolyan gondoltuk azokat az értékeket, amikről ők most is csak beszélnek.

Akkor habzsolva mondták fel a fideszes narratívát, és hetente többször szavazták meg a Fidesszel azokat a törvényeket, amik miatt mi kint álltunk az esőben. Akkor azt diktálta a politikai érdekük, most meg az ellenkezőjét.

Ha valaki ennek ellenére is úgy dönt, hogy elmegy, hát tegye. De tudjon róla, hogy nem a demokrácia és nem is a jogállam mellett fog tüntetni. Hanem a Jobbik mellett. Akkor is, ha fel sem fogja.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr813495339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása