Lámpagyár

ahol a fény születik

Vona felvásárolja az LMP-t? - Súlyos hangfelvétel!

2018. március 19. 15:16 - Lámpagyár

Általában senkinek sem ajánlanánk, hogy a kormánysajtóból tájékozódjon bármiről, az Origo azonban ma egy súlyos hangfelvétellel rukkolt elő. A felvételen a Jobbik kiskunhalasi jelöltje, Farkas Gergely pénzt ajánl Midi Melániának, az LMP jelöltjének a visszalépésért.

A beszélgetés érdekes módon nem elvekről szól, nem korszakváltásról és hasonlókról, mint amikor az LMP a baloldallal nem akar megegyezni, hanem csupán az anyagiakról.

Van itt “oda-vissza kocsikázás nem kevés pénzért”, súlyos százezrekért megrendelt plakátok, jelölti támogatás, amit vissza kéne adni. Ekkor tesz ajánlatot a jobbikos, amire olyan válasz érkezik, amire valószínűleg senki sem számított:

“Farkas (Jobbik): - Miért, ha kifizetjük, akkor visszalépsz?
Midi (LMP): - Ha erről van szó, nyilván.”

Az LMP számára tehát csak a demokratikus oldallal való együttműködésnek vannak elvi akadályai, a Jobbikkal való együttműködésnek csak ára van. Azok után, hogy Szél Bernadett gyakorlatilag semmiről sem tudott megegyezni az MSZP-Párbeszéddel és a DK-val a Gyurcsány kezdeményezésére összehozott vasárnapi ellenzéki tárgyaláson, Szél Bernadett ma a Jobbikkal tárgyal.00532989.jpeg

A kiskunhalasi történet arra enged következtetni, hogy Vona Gábor - feltéve, ha elég magas ajánlatot tesz - ma felvásárolhatja az LMP-t. Ezzel ma egy régóta tartó LMP-s pávatánc érhet véget.

Nagy kérdés persze, hogy mit szólnak majd az LMP szavazói ahhoz, hogy a tisztaságot, átláthatóságot, párbeszédet zászlajára tűző pártjukról az derül ki, hogy meggyőzni nem, csak megvenni lehet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6713752630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása