Lámpagyár

ahol a fény születik

Azt hitted, hogy Gyurcsány a leggazdagabb ellenzéki politikus? Nagyon tévedsz!

2018. június 09. 14:55 - Lámpagyár

Egy fideszes poronty gazdagabb

Vége van már azoknak az időknek, amikor a Fidesz azon tudott élcelődni, hogy ugyan, nem is Orbán Viktor eltitkolt vagyona az érdekes, mert a leggazdagabb ellenzéki a milliárdos Gyurcsány Ferenc. A friss vagyonnyilatkozatokat böngészve kitűnik, hogy immáron egy olyan politikus a leggazdagabb az ellenzéki képviselő, aki családilag kötődik a Fideszhez. Innentől persze könnyű kitalálni:

Az LMP-s Ungár Péter a leggazdagabb ellenzéki, aki történetesen a fideszes Schmidt Mária fia.



Ungár összesen nagyjából 15 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik. 79 millió forint megtakarítása van részvényekben, 91 millió forint követelése van pénzintézettel szemben és van 106 millió forint követelése egyéb szerződés alapján. Ott van továbbá a 17 százalékos tulajdonrésze a testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégükben, a Pió-21 Kft.-ben. A családi cégük jelenleg a BIF (Budapesti Ingatlan Nyrt.) részvényeinek 90 százalékát birtokolja.

Ungár Péter ellenzéki politikus létére a családi cégen keresztül közvetetten tulajdonosa a kormánypropaganda legalját képező Figyelőnek is, amely legutóbb a Soros-ügynöknek bélyegzett civileket és tudósokat listázta.

00584976.jpegHa ez nem elég, az Ungárék többségi tulajdonában lévő BIF szerezte meg fillérekért azokat a részvényeket, amiket az Orbán-kormány a magánnyugdíjpénztárak ellopásával einstandolt 2011-ben. Ez könnyen jelentheti azt, hogy az Ungár által birtokolt 79 millió forintnyi részvény éppen ebből, a magánnyugdíjak részeként elorozott részvényekből származik.

Sokat elárul az országról (és persze az LMP-ről), hogy a leggazdagabb ellenzéki képviselő vagyona is részben a Fidesztől származik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5114034468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása