Lámpagyár

ahol a fény születik

Puch László Tóth Bertalan elnökségével adná Orbán kezébe az MSZP-t?

2018. június 11. 15:17 - Lámpagyár

Minden azon múlik, hogy a párt tagsága észreveszi-e a Fidesz példátlan puccskísérletét

Egy baloldali ember a választás után talán nem tulajdonítana nagy jelentőséget az MSZP elnökválasztásának. Legalábbis normális esetben. A mostani elnökválasztás azonban közel sem nevezhető ilyennek, ha igazak azok a hírek, amik az elmúlt hetekben és hónapokban napvilágot láttak.

Mert ha csak a hírek fele igaz, akkor nagyon úgy néz ki, hogy Puch László Tóth Bertalant előre tolva játszhatja végleg a Fidesz kezére az MSZP-t.

Lássuk sorjában:

- “Orbán lerendelte magához Hatvanpusztára Puch Lászlót, hogy vegye meg neki a Népszavát” - 03.09., 444.hu

- “Jött Puch László, és máris közel 300 milliós nyereséget hozott össze a Népszava kiadója” - 05.31., 444.hu

- “Fidesz-pénzelte puccsról beszélnek az MSZP-ben” - 07.05., 24.hu

- “Puch Lászlóék cége 6 millióért ad tanácsokat az MSZP-nek” - 07.11., 24.hu
orban-es-puch.jpg
Az első aggasztó hírek az egykori MSZP-pártpénztárnok Puch László és Orbán Viktor titkos hatvanpusztai találkozójáról szóltak. Nem sokkal ezután megjelentek a Népszavában az állami hirdetések, volt, hogy a kormány Soros-kampánya egy teljes oldalt kapott. Meg is lett az eredménye, a fennállása óta pénzügyi gondokkal küzdő és jellemzően veszteséget termelő Népszava 300 milliós profitra tett szert.

Aztán feltűnően sok pénzből kezdte meg elnök-jelölti kampányát Tóth Bertalan, aki történetesen éveken át volt Puch László táskás embere Pécsen.

Friss hír, hogy a Tóth Bertalan mögött felsejlő Puch-támogatás nem maradt viszonzatlanul. Az MSZP 6 millió forintot fizet a Puch László érdekeltségébe tartozó Hungaroholding Zrt-nek “gazdasági tárgyú tanácsadásért” a parlament honlapján megjelent nyilvános szerződéslista szerint. Mit ad Isten, a szerződést az MSZP részéről pont Tóth Bertalan írta alá.

Úgy tűnik, hogy Tóth Bertalan már jó előre elkezdte kifizetni Puch László segítségét, méghozzá az MSZP pénzéből.

puch-laszlo-toth-bertalan-1000x600.jpg(Puch László és Tóth Bertalan - Egy régi szövetség)

Ezután érkezett a hír, hogy Kunhalmi Ágnes visszalépett az elnök-jelöltségtől, előkészítve a terepet Tóth megválasztásához. A dolgok tehát rohamosan haladnak egy drámai végkifejlet felé. Egy biztos: ekkora tétje még soha nem volt az MSZP elnökválasztásának, ahogy az sem fordult elő még soha, hogy a Fidesz szorított volna a jelöltek valamelyikének. Félő, hogy most nem csak Puch László, hanem

Orbán Viktor is a tenyerét dörzsölgetve drukkol Tóth Bertalannak, hiszen a jelenlegi képet látva Tóth elnöksége azt jelentené, hogy a Fidesz végérvényesen megszerezte magának a Magyar Szocialista Pártot.

Minden azon múlik, hogy a párt tagsága alszik-e; észreveszi-e a Fidesz példátlan puccskísérletét. Bárhogy is történik, látványos lesz az eredmény. Vagy így, vagy úgy.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lampagyarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7914040844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása